Meizu Pro 5 în varianta Ubuntu primeşte o funcţie ce îi permite să fie înlocuitor de desktop

1.121 ori
<b>Meizu Pro 5 în varianta Ubuntu primeşte o funcţie ce îi permite să fie înlocuitor de desktop</b>Mulțumită unei actualizări OTA, smartphone-ul Meizu Pro 5 în varianta cu Ubuntu Mobile la bord, primește o funcție foarte interesantă. Aceasta ne amintește de funcția Continuum regăsită pe flagship-urile Microsoft și face în mare parte același lucru, și

Meizu e o companie cunoscută pentru faptul că îi place să experimenteze cu noi tehnologii şi software de nouă generaţie, fiind şi una dintre puţinele companii care au beneficiat de procesorul Exynos de la Samsung. În plus ei au şi telefoane cu Ubuntu la bord în portofoliu. Azi aflăm că Meizu Pro 5 Ubuntu Edition poate fi folosit şi că înlocuitor de desktop PC.

Terminalul a debutat cu câteva luni în urmă şi aduce un procesor Samsung Exynos 7420, 3 GB RAM, 32 GB stocare şi un ecran Full HD AMOLED de 5.7 inch. Canonical, creatorul lui Ubuntu a oferit o actualizare software cunoscută drept OTA-11 pentru telefoanele şi tabletele cu acest OS la bord. Punctul central al actualizării a fost implementarea unei funcţii în stil Continuum, care permite conectarea la un ecran extern folosind protocolul Miracast, dar şi la periferice de control.

Astfel pe lângă conectarea la ecran, vom putea folosi şi o funcţie numită "convergenta", care ne permite să interacţionăm cu o interfaţă în stil desktop, folosind o tastatură şi mouse. Până acum doar tableta BQ Aquaris M10 Ubuntu Edition oferea suport pentru această funcţie, având software-ul adecvat şi ieşire video.

Acum că e disponibilă şi funcţia wireless display, se extinde gamă de device-uri suportate. Imaginea de mai sus explica în mod clar cum funcţionează convergenţa şi din nou aduce cu acel Continuum de la Microsoft.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×