Avem smartphone-uri cu Ubuntu OS din toamnă! Primele modele vin În octombrie

Autor:  | Publicat în:  Ubuntu Mobile 1.633 ori
<b>Avem smartphone-uri cu Ubuntu OS din toamnă! Primele modele vin În octombrie</b>S-a vorbit mult în ultima vreme despre cele mai proaspete sisteme de operare mobile de pe piața: BB 10 OS, Ubuntu OS și Firefox OS. Dacă pe Firefox OS l-am văzut deja în acțiune și în România, se pare că primele smartphone-uri Ubuntu vor sosi...

S-a vorbit mult în ultima vreme despre cele mai proaspete sisteme de operare mobile de pe piața: BB 10 OS, Ubuntu OS și Firefox OS. Dacă pe Firefox OS l-am văzut deja în acțiune și în România, se pare că primele smartphone-uri Ubuntu vor sosi pe piața în luna octombrie, conform lui Mark Shuttleworth, fondator și CEO al Canonical.

Canonical este firma care furnizează servicii pentru clienții corporate care folosesc Ubuntu. Dezvoltatorii de aplicații pentru acest OS în varianta mobila vor primi acces complet la platformă, optimizata deocamdată pentru Samsung Galaxy Nexus. Ubuntu Mobile este o platformă bazată pe Linux, iar de obicei Ubuntu e folosit pe servere și alte segmente ale departamentelor IT. El poate rula pe desktopuri, tablete și alte device-uri. Avantajul prezenței sale pe un smartphone este posibilitatea de conectarea la un display mai mare și utilizare ca un PC.

Este suportată și conectarea tastaturilor wireless și a altor accesorii. Utilizatorii vor putea accesa și servicii corporate de pe această platformă și vor avea parte de streaming al aplicațiilor Windows. Avantajul aici este că software-ul care rulează pe un PC cu Ubuntu va rula și pe un telefon cu Ubuntu, lucru pe care nu îl putem spune despre Windows și Android, iOS, Mac OS sau Windows Phone. Veți adopta această platformă pe mobilele voastre? Credeți că va prinde?

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×