Merită concediați! Iată lista Forbes cu cei 5 CEO care nu merită să fie În poziție de conducere, cu Steve Ballmer pe primul loc!

1.093 ori
<b>Merită concediați! Iată lista Forbes cu cei 5 CEO care nu merită să fie În poziție de conducere, cu Steve Ballmer pe primul loc!</b>Cei de la Forbes au întocmit o listă cu CEO ai marilor companii care merită concediați, iar pe locul 1 se afla chiar Steve Ballmer, CEO Microsoft. Pe celelalte poziții se afla șefii Cisco, General Electric, WalMart și Sears. Fiindcă suntem în...

Cei de la Forbes au întocmit o listă cu CEO ai marilor companii care merită concediați, iar pe locul 1 se afla chiar Steve Ballmer, CEO Microsoft. Pe celelalte poziții se afla șefii Cisco, General Electric, WalMart și Sears. Fiindcă suntem în domeniul telecom/IT pe noi ne interesează mai mult John Chambers, de la Cisco și Steve Ballmer.

Chambers este CEO-ul cu cea mai lungă staționare în această postură, conducând Cisco încă din 1995. Dacă în 2001 o acțiune Cisco valora 70 de dolari, de atunci criză economică, tăierile de buget și trecerea la soluții cloud au lăsat Cisco în pană de idei și de strategii utile. Cisco nu a mai lansat nimic nou la capitolul servicii, stocare sau aplicații, compania fiind reorganizata de 3 ori dar fără succes. O acțiune valorează în acest moment 17 dolari și picajul continuă.

și apoi vine rândul lui Steve Ballmer, CEO Microsoft și oficial numit de Forbes cel mai inapt CEO al unei companii americane listate la bursă. El a reușit să facă Microsoft să nu mai conteze pe următoarele piețe: servicii de muzică, telefoane și tablete. în vreme ce trăgea compania după el, el a tras în jos și parteneri ca Dell, HP și acum și Nokia. Valoarea de vârf a acțiunilor Microsoft a fost în 2000, la 60 de dolari, iar în acea perioadă Ballmer a trecut la carma MS. în 2002 deja acțiunile picaseră la 20 de dolari și acum au ajuns în jurul valorii de 30. Printre eșecurile sale cel mai mare poate fi considerat Windows Vista, pe care până și Ballmer l-a recunoscut drept insucces.

între timp proiectul Zune a murit, nu e nici o tabletă orizont deocamdată și Windows Phone nu are o cotă de piață vizibilă... Oare când va fi înlocuit Ballmer cu un vizionar cum era Bill Gates?

⚡ Poți obține un voucher de 10 euro când cumperi un telefon OnePlus, bani ce pot fi cheltuiți pe accesorii dacă inițiezi comanda folosind acest link.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×