Microsoft aduce Silverlight pe telefoanele Nokia

1.347 ori
<b>Microsoft aduce Silverlight pe telefoanele Nokia</b>Microsoft se pregateste sa porteze Silverlight pe telefoanele mobile, printr-un parteneriat cu Nokia, incercand sa dezvolte o varianta speciala a acestui plugin pentru platforma software Nokia S60. Nokia va obtine compatibilitatea cu Silverlight si in...

Microsoft se pregateste sa porteze Silverlight pe telefoanele mobile, printr-un parteneriat cu Nokia, incercand sa dezvolte o varianta speciala a acestui plugin pentru platforma software Nokia S60.

Nokia va obtine compatibilitatea cu Silverlight si in cazul terminalelor din Seria 40, dar si a Internet Tablet-urilor sale, dupa cum au anuntat cele 2 companii astazi. Strategia de a porta Silverlight pe telefoanele mobiel face parte din efortul Microsoft de a face ca acest plugin sa fie universal compatibil, indiferent de platforma pe care ruleaza si de browserul folosit. Gigantul software lucreaza la ora actuala la o versiune a lui Silverlight pentru Windows Mobile si se pare ca vom vedea si un beta in curand.

Este lesne de inteles ca Microsoft incearca sa recupereze handicapul fata de Adobe, companie care are deja o prezenta puternica in industria mobila prin intermediul Flash-ului. La ora actuala, Adobe are contracte cu 18 dintre cei mai importanti 20 de producatori de telefoane mobile, inclusiv Nokia si, conform reprezentantilor sai, 450 de milioane de terminale folosesc Flash Lite acum. Exista si telefoane care suporta versiunea full de Flash, cum ar fi LG Chocolate sau Voyager. Este interesant de observat ca Microsoft anunta in sfarsit un competitor pentru Flash, punand accentul pe Symbian, mai mult decat pe "copilul lor", Windows Mobile.

In acest fel, Microsoft recunoaste dominatia autoritara a sistemului de operare mobil, demonstrata si de faptul ca platforma S60 este prezenta pe 53% din smartphone-urile din lume.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×