Microsoft anunță achiziția SwiftKey, compania din spatele cele mai populare tastaturi predictive

Autor:  | Publicat în:  Microsoft 792 ori
<b>Microsoft anunță achiziția SwiftKey, compania din spatele cele mai populare tastaturi predictive</b>Aflam &icirc;n urmă cu doar c&acirc;teva zile despre planurile Microsoft de a aduce tastatura din Windows 10 Mobile și pe iOS, software destul de interesant la prima vedere. Ei bine, pe viitor această tastatură ar putea &icirc;mprumuta funcții de la...

Aflam în urmă cu doar câteva zile despre planurile Microsoft de a aduce tastatura din Windows 10 Mobile și pe iOS, software destul de interesant la prima vedere. Ei bine, pe viitor această tastatură ar putea împrumuta funcții de la SwiftKey, celebra aplicație de tip tastatură predictivă foarte populară în acest moment.

Spunem asta tocmai pentru că Microsoft a anunțat cu doar câteva ore în urmă achiziția dezvoltatorului SwiftKey. Cu toate că nu au fost oferite detalii oficiale cu privire la suma plătită de către Microsoft, aflăm prin intermediul publicației The Financial Times faptul că achiziția se ridică la 250 milioane de dolari.

În cazul în care nu sunteți la curent cu nivelul de popularitate al acestei aplicații, aflați că SwiftKey a fost instalată pe câteva sute de milioane de device-uri până în acest moment. Aparent, principalul motiv pentru care Microsoft a decis achiziția SwiftKey, stă în spatele algoritmului de predicție a textului integrat în aplicația tastatură.

Acest algoritm oferă atât predicții ale textului în cazul în care scriem o literă greșită, dar și învață din stilul de scris al utilizatorului. Rămâne doar să vedem ce noutăți va aduce Microsoft acestei aplicații și dacă funcția de predicție a textului va fi introdusă pe viitor și în tastatura stock existentă în Windows 10 Mobile.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×