Microsoft anunță venituri de 18.06 miliarde de dolari pe ultimul trimestru, pierderi nete de aproape 500 de milioane

911 ori
<b>Microsoft anunță venituri de 18.06 miliarde de dolari pe ultimul trimestru, pierderi nete de aproape 500 de milioane</b>După ce Nokia a anunțat rezultate financiare dezastruoase pe ultimul trimestru, partenerul său de nădejde, Microsoft a anunțat la rândul său rezultate financiare pentru ultimele 3 luni. Gigantul din Redmond a înregistrat venituri de 18.06 miliarde...

După ce Nokia a anunțat rezultate financiare dezastruoase pe ultimul trimestru, partenerul său de nădejde, Microsoft a anunțat la rândul său rezultate financiare pentru ultimele 3 luni. Gigantul din Redmond a înregistrat venituri de 18.06 miliarde de dolari, dar și pierderi nete de 492 de milioane de dolari.

Microsoft pune pierderile pe seama achizițiilor recente, cum ar fi cea a companiei aQuantive, pentru care a plătit 6.2 miliarde de dolari. în privința creșterilor, aflați că veniturile trimestriale ale companiei din Redmond au avut un salt cu 7% față de același trimestru din 2011, iar profitul operațional pe cele 3 luni încheiate în iunie este de 6.93 miliarde de dolari. Veniturile totale pe ultimul an fiscal ajung la 73.72 miliarde de dolari, cu profit operațional de 21.76 miliarde.

Xbox 360 a înregistrat o creștere cu 20% în această zonă, aducând un profit de peste 1.7 miliarde dolari. Pe zona business, MS a obținut peste 6 miliarde, iar Windows și Windows Live au încheiat trimestrul cu o ușoară scădere, aducând doar 4.1 miliarde și scăzând cu 13%. E interesant că Microsoft nu a oferit prea multe detalii despre Windows Phone în cadrul conferinței oficiale, ceea ce înseamnă că nu stau deloc bine la acest capitol. Per total situația financiară a companiei este extrem de solidă și nu sunt motive de îngrijorare.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×