Microsoft anunța Xbox SmartGlass la E3 2012: integrare Xbox pe tablete și smartphone-uri

1.061 ori
<b>Microsoft anunța Xbox SmartGlass la E3 2012: integrare Xbox pe tablete și smartphone-uri</b>în această săptămână avem două showuri tech de anvergură, care se desfășoară simultan: E3 2012, în SUA, axat pe jocuri și hardware de gaming și Computex 2012, în Asia, bazat pe tablete și laptopuri. Microsoft a venit la E3 2012 cu multe...

în această săptămână avem două showuri tech de anvergură, care se desfășoară simultan: E3 2012, în SUA, axat pe jocuri și hardware de gaming și Computex 2012, în Asia, bazat pe tablete și laptopuri. Microsoft a venit la E3 2012 cu multe anunțuri, printre care și serviciul Xbox Music, un Zune rebranduit dacă vreți, plus Xbox SmartGlass, care integrează serviciile Xbox și experiența consolei pe tablete și telefoane.

Unii experți au comparat acest produs cu Apple AirPlay sau Nintendo Wii U, dar SmartGlass rezervă o altă experiență decât acestea. Interesant e că serviciul suporta atât Windows 8 și Windows Phone, cât și Android și iOS. Astfel, în vreme ce Sony lucrează pe un front, anunțând compatibilitate PlayStation pe HTC One X, Microsoft cucerește alte fronturi cu Xbox SmartGlass. Acesta este un succesor al aplicației Xbox Companion și transformă tableta sau telefonul high end într-o extensie a televizorului.

Cu SmartGlass veți putea transforma tableta, de exemplu într-un controller pentru consolă și veți putea porni jocuri, aplicații, filme și muzica pe Xbox 360. Puteți chiar naviga pe Internet folosind IE în varianta pentru Xbox, iar Microsoft a promis că Internet Explorer va suporta și control prin Kinect în curând. SmartGlass va avea și rolul de a transforma un smartphone într-un al doilea ecran al experienței Xbox și spre exemplu într-un joc de fotbal american veți putea crea o aranjare ideală pentru un atac, pe care apoi să îl executați pe consolă.

Viitorul gamingului sună tare interesant odată cu anunțurile de la E3!

⚡ Poți obține un voucher de 10 euro când cumperi un telefon OnePlus, bani ce pot fi cheltuiți pe accesorii dacă inițiezi comanda folosind acest link.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×