Microsoft cumpara Yahoo! pe 44 de miliarde de dolari!?

Autor:  | Publicat în:  Microsoft 1.090 ori
<b>Microsoft cumpara Yahoo! pe 44 de miliarde de dolari!?</b>Vestea zilei este cu siguranta faptul ca Microsoft a oferit 44.6 miliarde de dolari pentru Yahoo!, intr-o tentativa fara precedent de a concura cu gigantul Google, implicat la aceasta ora in licitatia pentru frecventa wireless de 750MHz. Microsoft a...

Vestea zilei este cu siguranta faptul ca Microsoft a oferit 44.6 miliarde de dolari pentru Yahoo!, intr-o tentativa fara precedent de a concura cu gigantul Google, implicat la aceasta ora in licitatia pentru frecventa wireless de 750MHz.

Microsoft a sesizat momentul slab al celor de la Yahoo si a profitat de ocazia pentru a face o oferta extrem de greu de refuzat. Anuntul a crescut pretul actiunilor Yahoo cu aproape 50% in aceasta dimineata, in vreme ce actiunile celor de la Google au scazut cu 8%. Steve Ballmer, CEO Microsoft a afirmat ca nu concepe sa primeasca un raspuns negativ din partea celor de la Yahoo, dupa ani intregi de negocieri. Pe langa acceptul partii preluate, Microsoft trebuie sa primeasca si aprobarea autoritatilor europene si a celor de la Washington, in special a Departamentului de Justitie, care va analiza situatia din punct de vedere al legilor antitrust.

Criza Yahoo este indicata de scaderea valorii actiunilor sale, cu 46% din octombrie pana astazi, iar reprezentantii companiei au afirmat ca vor lua in calcul oferta Microsoft si vor comunica decizia luata in viitorul apropiat. Va fi destul de greu pentru ca fortele unite ale celor 2 giganti sa lupte cu Google, detinatorul a unui procent de 60% din piata motoarelor de cautare din SUA, urmat la o mare distanta de Yahoo, respectiv Microsoft. Decizia capata si mai mult sens, daca luam in calcul faptul ca gigantul software are pierderi de sute de milioane din segmentul de advertising online, in vreme ce Yahoo planuieste sa concedieze 1000 de angajati la finalul acestei luni, din cauza scaderii profiturilor din reclame.

Vor reusi cele 2 branduri de renume sa devina unul singur, unul viabil, capabil sa contraatace si sa raspunda cu aceeasi moneda initiatorului OHA si "tatalui" proiectului Android? Raspunsul va veni probabil pana la jumatatea lui 2008.

⚡ Poți obține extra 20 euro pentru accesorii, cumpărând telefonul OnePlus 6T folosind acest link.
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×