Verizon va achiziționa Yahoo pentru suma de 4.8 miliarde de dolari

1.255 ori
<b>Verizon va achiziționa Yahoo pentru suma de 4.8 miliarde de dolari</b>La 3 luni de la aflarea veștii că Yahoo este de vânzare, iată că astăzi avem informații cu privire la compania ce a decis să o achiziționeze. Fără a vă mai ține pe jar, aflați că este vorba despre Verizon, operator american ce a fost de acord să plătească

În luna aprilie a acestui an apăreau informații foarte interesante cu privire la vânzarea Yahoo în urma unei licitații ce includea nume mari din industrie. Printre acestea se afla și deținătorul tabloidului britanic The Daily Mail, și aume General Trust PLC, dar și gigantul Google, respectiv operatorul american Verizon. Ei bine, după 3 luni de la acest eveniment, avem și numele companiei ce va achiziționa Yahoo.

Este vorba despre Verizon, operator care va plăti suma de 4.8 miliarde de dolari pentru Yahoo și terenurile aferente clădirilor din Silicon Valley. Aflăm totodată faptul că acționarii Yahoo vor rămâne cu suma de aproximativ 41 miliarde de dolari ce este investită la ora actuală în platforma chineză de cumpărături online, și anume Alibaba, cu filiala Yahoo Japonia, dar și cu un mic portofoliu de brevete ce s-ar putea dovedi util pe viitor.

Printre alte detalii dezvăluite se află și informația potrivit căreia directorul executiv Yahoo - Marissa Mayer - nu se va alătura companiei Verizon, urmând să primească în schimb o compensație financiară în valoare de aproximativ 57 milioane de dolari. Cât despre viitorul platformei Yahoo, se pare că Verizon are în plan îmbinarea sa cu AOL, și asta pentru crearea unui grup special care să livreze reclame personalizate către utilizatori și clienți. 

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×