S-au licitat 4.6 miliarde de dolari pentru frecventa de 700 MHz!

Autor:  | Publicat în:  Financiare 931 ori
<b>S-au licitat 4.6 miliarde de dolari pentru frecventa de 700 MHz!</b>Va informam intr-o serie de articole anterioare despre importanta licitatie organizata de catre FCC, pentru spectrul in frecventa de 700 MHz, care tenteaza companii de top, ca Google, Verizon sau AT&T. Ei bine, in cadrul licitatiei, tocmai s-a ajuns la...

Va informam intr-o serie de articole anterioare despre importanta licitatie organizata de catre FCC, pentru spectrul in frecventa de 700 MHz, care tenteaza companii de top, ca Google, Verizon sau AT&T. Ei bine, in cadrul licitatiei, tocmai s-a ajuns la suma de 4.7 miliarde de dolari, iar licitantul suspectat este chiar Google.

Regulile acestei licitatii afirma ca daca pretul final scade sub 4.6 miliarde de dolari, viitorii utilizatori nu vor beneficia de acces liber la reteaua rezultata. Astfel, AT&T sau Verizon ar fi castigat probabil licitatia si ar fi "inchis" spectrul, dupa propriul plac. Din fericire, suma a fost depasita, prin intermediul unui licitant care a oferit 4.7 miliarde de dolari, garantandu-ne accesul liber la viitoarele servicii.

Este foarte posibil ca aceasta sa fie suma finala a licitatiei si ca licitantul anonim sa fie Google (FCC nu dezvaluie numele companiilor implicate). Urmatoarea runda de licitatii, cea cu numarul 18 va debuta la pretul de 5.3 miliarde, deci va fi destul de greu pentru o companie sa ridice miza atat de mult. In cazul in care Google a oferit suma de 4.7 miliarde de dolari pentru spectrul in frecventa de 700 de MHz, Android ar avea cu siguranta un "teren de joaca" ideal acum, dar nu ar trebui sa anticipam o astfel de miscare atat de vreme, avand in vedere ca licitantul poate fi alta companie decat gigantul motoarelor de cautare.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×