Microsoft dată În judecată pentru tile-uri și interfața Windows Phone și Windows 8; Trollul brevetelor atacă!

Autor:  | Publicat în:  Microsoft 1.372 ori
<b>Microsoft dată În judecată pentru tile-uri și interfața Windows Phone și Windows 8; Trollul brevetelor atacă!</b>Există și companii pe lumea asta care sunt înființate doar de dragul de a scoate un ban pe seama altor companii. Spre exemplu o rămășiță de companie poate fi păstrată doar de dragul brevetelor pe care le avea în trecut, cum a fost cazul...

Există și companii pe lumea asta care sunt înființate doar de dragul de a scoate un ban pe seama altor companii. Spre exemplu o rămășiță de companie poate fi păstrată doar de dragul brevetelor pe care le avea în trecut, cum a fost cazul companiei chineze care avea un brevet pentru numele iPad și care nici măcar sediu și angajați nu mai avea când dădea Apple în judecată. Acum și Microsoft e atacată de o astfel de companie fantomă.

E vorba aici despre un "troll al brevetelor", o companie care nu are nici un produs, ci doar brevete, pe care le ține ca asi în mânecă. SurfCast este numele firmei, care are sediul în Portland, Maine în Statele Unite, iar compania a dat în judecată Microsoft pentru că i-ar fi copiat ideea de tile-uri și interfața bazată pe acestea. Interesant e că site-ul companiei menționează doar "tehnologie pentru sisteme de operare", iar în zona de știri avem doar procesul contra Microsoft.

SurfCast afirmă că a creat tile-urile în ani 90 și că acest concept era revoluționar la acea vreme. Live Tile-urile sunt ideea de bază din spatele interfatei de pe Windows Phone și Windows 8, deci Microsoft nu se poate despărți de ele. Site-ul companiei din Portland există din 1999 și păstrează același design din 2003, întărind ideea de firma fantomă. Brevetul lor principal cu care atacă se referă la "o interfață grafică care organizează conținutul din surse de informații variate într-o grilă de pătrate, care își pot da refresh la conținuturi indepedent de altele".

Ce e drept brevetul sună similar cu tile-urile Windows Phone 8/ Win 8, dar și Microsoft are brevete destule și a declarat deja că va dovedi la tribunal că are dreptate.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×