Microsoft nu mai domină piață autoritar, Windows are o cotă totală de 14% din toate terminalele

Autor:  | Publicat în:  Microsoft 690 ori
<b>Microsoft nu mai domină piață autoritar, Windows are o cotă totală de 14% din toate terminalele</b>Deși Microsoft are o cotă de piață de peste 90% când vine vorba de sisteme de operare de pe desktopuri și notebookuri, procentul real cu care se confruntă compania din Redmond este de 14%. E vorba despre cotă pe care o are Windows pe toate...

Deși Microsoft are o cotă de piață de peste 90% când vine vorba de sisteme de operare de pe desktopuri și notebookuri, procentul real cu care se confruntă compania din Redmond este de 14%. E vorba despre cotă pe care o are Windows pe toate terminalele, inclusiv telefoane, tablete, laptopuri și PC-uri.

Aceste detalii au fost menționate în cadrul unei conferințe cu partenerii Microsoft organizată în Washington și în cadrul căreia Kevin Turner, COO Microsoft a luat cuvântul. Creatorul lui Windows a fost considerat multă vreme drept o forță dominantă pe piață sistemelor de operare, dar odată cu ascensiunea tabletelor și omniprezenta smartphone-urilor, segmentul PC a scăzut și odată cu el și importantă dominației Windows.

Kevin Turner pare a continuă discursul lui Satya Nadella, CEO-ul Microsoft, care a subliniat că Microsoft trebuie să redevină un nume mare și să atace piața printr-o mai mare deschidere a produselor sale, pentru început. Kevin Turner a declarat că tăria Microsoft stă în cloud computing și produse că Microsoft Azure sau Office 365 sunt excelente în acest moment.

Deja Microsoft e pregătită să repare greșelile trecutului, existând informații că Windows 9 (Threshold) va renunța la Metro UI sau îl va face opțional, mai ales pe tabletele mici. în plus, planurile de viitor includ și o fuziune între Windows RT și Windows Phone.

⚡ Poți obține un voucher de 10 euro când cumperi un telefon OnePlus, bani ce pot fi cheltuiți pe accesorii dacă inițiezi comanda folosind acest link.
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×