Microsoft nu mai domină piață autoritar, Windows are o cotă totală de 14% din toate terminalele

Autor:  | Publicat în:  Microsoft 608 ori
<b>Microsoft nu mai domină piață autoritar, Windows are o cotă totală de 14% din toate terminalele</b>Deși Microsoft are o cotă de piață de peste 90% când vine vorba de sisteme de operare de pe desktopuri și notebookuri, procentul real cu care se confruntă compania din Redmond este de 14%. E vorba despre cotă pe care o are Windows pe toate...

Deși Microsoft are o cotă de piață de peste 90% când vine vorba de sisteme de operare de pe desktopuri și notebookuri, procentul real cu care se confruntă compania din Redmond este de 14%. E vorba despre cotă pe care o are Windows pe toate terminalele, inclusiv telefoane, tablete, laptopuri și PC-uri.

Aceste detalii au fost menționate în cadrul unei conferințe cu partenerii Microsoft organizată în Washington și în cadrul căreia Kevin Turner, COO Microsoft a luat cuvântul. Creatorul lui Windows a fost considerat multă vreme drept o forță dominantă pe piață sistemelor de operare, dar odată cu ascensiunea tabletelor și omniprezenta smartphone-urilor, segmentul PC a scăzut și odată cu el și importantă dominației Windows.

Kevin Turner pare a continuă discursul lui Satya Nadella, CEO-ul Microsoft, care a subliniat că Microsoft trebuie să redevină un nume mare și să atace piața printr-o mai mare deschidere a produselor sale, pentru început. Kevin Turner a declarat că tăria Microsoft stă în cloud computing și produse că Microsoft Azure sau Office 365 sunt excelente în acest moment.

Deja Microsoft e pregătită să repare greșelile trecutului, existând informații că Windows 9 (Threshold) va renunța la Metro UI sau îl va face opțional, mai ales pe tabletele mici. în plus, planurile de viitor includ și o fuziune între Windows RT și Windows Phone.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×