RIP Windows 10 Mobile! Microsoft se pregăteşte să treacă la build-ul Andromeda din 2018

3.814 ori
<b>RIP Windows 10 Mobile! Microsoft se pregăteşte să treacă la build-ul Andromeda din 2018</b>Anul viitor marchează totodată și renunțarea la Windows 10 Mobile, sistem de operare pe care Microsoft îl va trage pe dreapta și care va fi înlocuit de build-ul intitulat Andromeda. Nu este însă clar cât de similar va fi acest nou build pe care

Acum că Windows Phone e istorie şi a rămas în urmă ca OS nesuportat şi fără actualizări critice pe viitor, se pare că şi Windows 10 Mobile îi calcă pe urme. Se pare că din 2018 se renunţă la acest OS şi se va trece la noi terminale Microsoft cu un aşa numit "Andromeda build" la bord.

Ce ştim în acest moment e că Windows 10 Mobile va primi o ultimă actualizare, la o versiune cunoscută drept "feature2" şi acolo se va opri. Microsoft insistă că acesta nu e capătul de drum pentru Win 10 Mobile, dar surse apropiate de situaţie, precum Zac Bowden de la Windows Central neagă acele afirmaţii. Sursele sale ar fi afirmat că dezvoltarea lui Windows 10 Mobile a fost separată de restul proiectelor Windows 10.

Motivul? Pur şi simplu nu mai este nevoie de Windows 10 Mobile, care nu se mai aliniază cu planurile de viitor ale firmei din Redmond. Andromeda OS ar fi "the next big thing" şi un reboot complet al software-ului MS pentru mobile. E un nume de cod cam riscant, având în vedere că şi Google pregăteşte propriul său proiect Andromeda, adică un hibrid între Android şi ChromeOS.

Ce ştim despre Andromeda de la Microsoft? Că va fi o platformă unificată cum trebuie de această dată, care va reuşi tot ce nu a reuşit Windows 10 Mobile. În primul rând va trebui să fie adoptat în masă, lucru pe care nu l-a bifat Win 10 Mobile. Se bazează pe noul Composable Shell (aka CShell), un shell adaptiv din Windows 10 care îi permite software-ului să se adapteze la terminalul pe care rulează în acel moment.

Indicii existau deja în codul lui Windows 10, cu privire la existenţa acestui shell. Surse apropiate de Microsoft afirmă că Andromeda este un build modular de Windows, care poate fi folosit pe orice device şi pe orice form factor. Faţă de versiunile precedente de Windows 10, aici va fi utilizat un SKU de dezvoltare asociat lui Windows 10 şi nu unul separat, ca la Windows 10 Mobile.

Între timp cei care au Windows 10 Mobile vor primi suport pentru încă un an şi jumătate prin acel "feature2 build". Dacă Microsoft chiar vrea ca Andromeda să aibă succes, atunci are nevoie şi de un Surface Phone, dar ceva îmi spune că trebuie să aşteptăm minim până la BUILD 2018 pentru a-l vedea.

Material Video Promovat:

Samsung Galaxy Active 2 LTE Unboxing și Setup, plus activare Orange Number Share

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×