Capăt de drum pentru Windows Phone/Mobile: IDC prezice doar 1.1 milioane de unităţi livrate în 2017

1.592 ori
<b>Capăt de drum pentru Windows Phone/Mobile: IDC prezice doar 1.1 milioane de unităţi livrate în 2017</b>Microsoft a oprit recent suportul pentru Windows Phone 8 şi ca atare păream să fi ajuns la un nou punct terminus pentru platformă. Veştile proaste continua azi printr-o serie de cifre de livrări prezise pentru anul în curs.

Microsoft a oprit recent suportul pentru Windows Phone 8 şi ca atare păream să fi ajuns la un nou punct terminus pentru platformă. Veştile proaste continua azi printr-o serie de cifre de livrări prezise pentru anul în curs.

Astfel, cei de la IDC au prezis că în anul curent terminalele cu Windows Phone/Mobile vor ajunge la doar 1.1 milioane de unităţi livrate. Acest număr reprezintă o scădere de 80.9% faţă de anul trecut. Doar companii ca HP sau Alcatel mai susţin cât de cât acest ecosistem muribund. Cel mai nou raport Quarterly Mobile Phone Tracker de la IDC indică faptul că modelele de telefoane cu Windows au ajuns la doar 0.1% cota de piaţă în trimestrul trecut.

Capăt de drum pentru Windows Phone/Mobile: IDC prezice doar 1.1 milioane de unităţi livrate în 2017

IDC a arătat că producătorii de telefoane au livrat 344.3 milioane de smartphone-uri în primele 3 luni din an, ceea ce înseamnă că dintre ele 344.300 au fost modele cu Windows. Motivele pentru aceasta degradare sunt clare: lipsa de parteneri hardware, de suport al dezvoltatorilor şi de entuziasm din partea publicului. E foarte posibil ca în următorul an Windows Phone/Mobile să ajungă în categoria "Altele" la studii similare şi să nu mai primească o bucată separată de "plăcintă".

Doar un Surface Phone poate semnala o oarecare revenire, dar lucrurile sunt în aer acolo....

Material Video Promovat:

Teste acoperire și viteză 5G în București prin Speedtest Ookla, în rețeaua Orange

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×