Mobicast 10: Podcast Mobilissimo.ro despre BUILD 2014, noul Windows Phone, Vodafone M-Pesa și... restaurante

Autor:  | Publicat în:  Mobicast 1.424 ori
<b>Mobicast 10: Podcast Mobilissimo.ro despre BUILD 2014, noul Windows Phone, Vodafone M-Pesa și... restaurante</b>Am avut o săptămână plină, marcată de o grămadă de lansări și evenimente, în special internaționale. Toate acestea sunt abordate pe îndelete în Mobicast 10, al zecelea podcast Mobilissimo.ro, pe care îl puteți asculta mai jos și în...

Am avut o săptămână plină, marcată de o grămadă de lansări și evenimente, în special internaționale. Toate acestea sunt abordate pe îndelete în Mobicast 10, al zecelea podcast Mobilissimo.ro, pe care îl puteți asculta mai jos și în curând și vedea. Hai să vedem care au fost evenimentele săptămânii.

Cel mai mare eveniment a fost clar BUILD 2014, conferința dezvoltatorilor organizată de Microsoft, care a coincis cu IDF 2014 organizat de Intel. Microsoft a anunțat Windows Phone 8.1, care în sfârșit aduce un centru de Notificări și un asistent virtual pe măsura lui Google Now și Siri. Acesta din urmă poartă numele de Cortana și vă va servi informații meteo, despre filme și sport și vă va programa remindere și date în calendar.

Zona de notificări din WP8.1 poartă numele de Action Center și include atât mici butoane asociate unor funcții precum conectivitate, luminozitate sau altele, cât și notificări propriu zise, de la apeluri ratate la mailuri și alte interacțiuni. Au debutat și 3 noi telefoane Nokia cu noul Windows Phone la bord, modelele Lumia 630 și 635, care au dotări low end, și Nokia Lumia 930 care mie îmi sună a Lumia 1520 Mini, dacă ne uităm la specificații. El vine cu procesor Snapdragon 800, ecran Full HD de 5 inch și camera Pureview de 20 MP.

Tot în ultimele zile am văzut cum Intel a anunțat un kernel special Android 4.4 cu suport pentru procesoarele sale 64 bit. Apoi Samsung a anunțat seria de tablete Galaxy Tab 4, în versiuni de 7, 8 și 10 inch, cu dotări modeste, precum rezoluții de 1280 x 800 pixeli, procesoare quad core Snapdragon 800 și probabil și prețuri mici, în jurul a 300 sau 400 de euro.

Vodafone a lansat serviciul de plăți M-Pesa, cu ajutorul căruia putem trimite bani cu mobilul, fără a avea cont bancar. Nokia X a primit dată de lansare în România, cu un eveniment special pentru debutul acestui handset cu Android în dată de 8 aprilie. Toate 3 modelele din seria Nokia X vor sosi la noi la acea dată.

Tot în Mobicastam vorbit despre furtul Xiaomi al unui accesoriu numit Pressy, acel buton extra fizic atașabil telefonului mobil. Apoi v-am informat că Apple a programat WWDC 2014 între 2 și 6 iunie în acest an și că acolo am putea vedea iOS 8 debutând. Legat de Apple, am văzut în ultima vreme multe schițe cu iPhone 6, în special cu partea din spate și aparent camera va fi ieșită în afară puțin sau va avea o montură specială pentru lentile, dacă ne luăm după zvonuri.

Pentru că în această săptămână am avut și farse de 1 aprilie, Nokia a prezentat pe site-ul său oficial o variantă de model 3310 cu camera de 41 MP, afirmând că e real, deși cu siguranță nu este. Am răspuns și la întrebări în Mobicast, ocazie cu care ați aflat de ce îmi plce HTC One M8, ce muzica ascult, de ce o interfață aduce lag pe Android și cât RAM e de ajuns pe un terminal mobil.

în zona de diverse am discutat despre noile jocuri Star Wars, dar și despre restaurante. Pentru că îmi place să încerc preparate noi v-am împărtășit câteva dintre experiențele culinare avute la restaurante mexicane, indiene, Hard Rock Cafe și altele. Accentul l-am pus mai degrabă pe servire, ce-i drept...

Acesta a fost Mobicast 10 și sper că v-a plăcut! Ca de obicei vă aștept cu multe întrebări pe canalul nostru de YouTube și pe Forum!

​

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×