Mobilul tău e mai contagios decât tălpiciul de la pantofi!

1.534 ori
<b>Mobilul tău e mai contagios decât tălpiciul de la pantofi!</b>Cei mai mulți utilizatori ale telefoanelor mobile nu sunt conștienți de faptul că telefonul lor este o adevărată colonie de bacterii. Este bineștiut că bacteriile preferă condițiile de căldură și umezeală, ca atare telefonul ținut în...

Cei mai mulți utilizatori ale telefoanelor mobile nu sunt conștienți de faptul că telefonul lor este o adevărată colonie de bacterii.

Este bineștiut că bacteriile preferă condițiile de căldură și umezeală, ca atare telefonul ținut În mână ori În buzunar Înlesnește Înmulțirea acestora, devenind un adevărat focar de infecție.

O echipă de cercetători al distribuitorului de telefoane mobile Dial-a-Phone din Marea Britanie a efectuat un studiu aprofundat asupra acestui fenomen, și a ajuns la un rezultat șocant: pe suprafața telefoanelor mobile se află mai multebacterii, decat pe capacul toaletei, clanțe ori tălpicii de la pantofi.

Cu alte cuvinte, cine nu-și dezinfectează regulat dispozitivul mobil și tastatura acestuia, are șanse mai mari de a se Înbolnăvi, decât cei care-și curăță mobilul.

Una din cele mai des Întâlnite boli de piele, este cauzată de bacteria Staphylococcus aureus, care se regăsește și ea În coloniile de bacterii de pe celularul tău. Bacteria cauzează iritari ale pielii in jurul rădacinilor de păr aflate pe mâini. Noroc că nu necesită tratament specializat, trebuie doar ca porțiunea de piele afectată să fie ținută curată și să se dezinfecteze până la vindecare, cu binecunoscutul spirt.

După spusele lui Joanne Verran, profesor de microbiologie al Universitații Metropolitan din Manchester, dispozitivele folosite des - ca telefoanele mobile, tastaturile etc. - sunt adevărate creșe pentru aceste microorganisme.

"Mobilitatea are un preț foarte ridicat, dacă avem În vedere că telefonul este purtat În geantă, buzunar, mână, Îl punem pe masă, probabil Îl și Împrumutăm altor persoane, ca pe urma plin de bacterii, să-l ținem aproape de obraz și gura." - a spus profesorul Verran.

Specialistii Dial-a-Phone recomandă ca aceste dispozitive să fie regulat dezinfectate prin ștergerea cu batiste Înbibate cu soluții antiseptice, ca să prevenim pe cât posibil Înbolnăvirea pe această cale.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×