Modulul Moto Z Hasselblad pus la treabă şi testat contra flagshipurilor de top din acest an; Merită 300 de euro?

1.151 ori
<b>Modulul Moto Z Hasselblad pus la treabă şi testat contra flagshipurilor de top din acest an; Merită 300 de euro?</b>Iată că la scurt timp de la anunțul modulului foto Moto Mod Hasselblad din cadrul IFA 2016, avem ocazia să aruncăm o privire și asupra unui test comparativ unde camera foto modul este pusă față în față cu senzorii foto de pe flagship-urile anului 2016.

Cu ocazia lui IFA 2016 am asistat în sfârşit şi la debutul accesoriului Moto Mod Hasselblad pentru modelele Moto Z. El este un accesoriu ataşabil la handseturile Moto Z şi aduce zoom optic de 10x. Cei de la Anandtech au supus produsul la un test riguros şi la o comparaţie cu flagshipurile acestui an, pentru a afla dacă merită să cheltuim 300 de euro pe device sau nu. Concluziile le aflaţi mai jos.

O comparaţie bună ar fi şi cu modulul LG Cam Plus, pentru că şi el este un modul foto pentru un rival, LG G5, dar unul mai modest, ce aduce doar butoane pentru camera şi o extra baterie. În schimb, Hasselblad True Zoom Mod e un inlocuitor complet de cameră, care acoperă toată zona din spate a unui Moto Z, ca o husă mai amplă, ce include şi un mecanism foto.

Galaxy S7

(Samsung Galaxy S7)

LG G5

(LG G5)

True Zoom

(True Zoom)

Ataşamentul se face prin magneţi şi se poate face fără să închidem telefonul. Primim un senzor CMOS de 1/2.3 inch, cu rezoluţie de 12 MP, pixeli de 1.55 microni, zoom optic 10x şi digital 4x. Avem şi stabilizare optică şi blitz Xenon. Filmarea se face doar la rezoluţie Full HD şi la 24 FPS şi arata tipic pentru un smartphone al acestui an.

Când vine vorba de captură foto, comparaţia Anandtech s-a desfăşurat cu Moto Z Play, Moto Z Force, Galaxy S7, LG G5 şi Moto Z fără accesoriu ataşat. De remarcat că True Zoom generează o balanţă de alb bună, se descurcă bine şi cu expunerea, dar are mult mai mult zgomot la fotografia cerului decât în cazul altor modele. El afişează şi mai puţine detalii decât rivali, iar maginile pozelor sunt cam "soft".

True Zoom

(True Zoom)

Galaxy S7

(Samsung Galaxy S7)

LG G5

(LG G5)

Moto Z Play

(Moto Z Play)

O remarcă importantă e şi că toate modelele Moto Z au tendinţa de supraexpunere a cadrelor (fără Moto Mod Hasselblad). Acesta ar fi testul de captură standard, iar la cel de zoom True Zoom spulberă evident competiţia, cu detalii excelente, la bătaie cu orice point and shoot. Vedem clar detaliile pentru toţi copacii şi chiar firele de iarbă.

În condiţii low light, True Zoom e sub Galaxy S7 şi LG G5, are şi un reglaj de balans de alb prea cald, iar cele mai bune culori le are Moto Z Play fără accesoriu. Moto Z Play a blurat captura, iar LG G5 a pierdut nişte detalii. Concluzia Anandtech e că acest device are ca dezavantaj greutatea şi faptul că e destul de gros, dar aderenta şi cauciucarea sunt idei bune.

Problema e ca un smartphone Moto Z nu îşi depăşeşte condiţia folosind acest modul. Captura video rămâne modestă şi practic doar zoom-ul şi detaliile câştiga puţin. Singura utilitate ar fi în mâna unui paparazzi credem.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×