Motorola se pregăteşte să aniverseze 45 de ani de la primul apel de pe un telefon mobil; Iată când e aniversarea

1.270 ori
<b>Motorola se pregăteşte să aniverseze 45 de ani de la primul apel de pe un telefon mobil; Iată când e aniversarea</b>Motorola a început să se pregătească de o aniversare importanta în aceste zile: 45 de ani de la primul apel de pe un telefon mobil. Se întâmplă pe 3 aprilie 1973, iar Moto a pregătit campanii de reduceri, promoţii şi spoturi cu această ocazie.

Motorola a început să se pregătească de o aniversare importantă în aceste zile: 45 de ani de la primul apel de pe un telefon mobil. Se întâmplă pe 3 aprilie 1973, iar Moto a pregătit campanii de reduceri, promoţii şi spoturi cu această ocazie. Ne întoarcem în timp în rândurile următoare.

Marţi, pe 3 aprilie se vor împlini peste 4 decenii de când omul poate lua cu el aparatul care îi permite să contacteze alţi oameni şi să comunice prin voce. Primul apel avea loc la New York pe primul telefon portabil, un prototip realizat de Motorola şi cunoscut ca DynaTAC (DYNamic Adaptiv Total Area Coverage). Inginerul Martin Cooper se oprea în mijlocul Manhattan-ului şi realiza un apel către Bell Labs în New Jersey de pe acel telefon legendar.

Motorola se pregăteşte să aniverseze 45 de ani de la primul apel de pe un telefon mobil; Iată când e aniversarea

Ca atare se schimba paradigma de comunicare a umanităţii pe vecie. Am ajuns la o lume în care miliarde de telefoane sunt în uz şi ne-au înlocuit chiar PC-urile, devenind constant "lipite" de mâinile noastre. E amuzant că în ziua de azi funcţia de apelare e prea puţin folosită şi preferăm chatul prin servicii de mesagerie online. Chiar dacă premiera era realizată în 1973, aveau să treacă peste 10 ani până ce primul telefon mobil comercial era vândut clienţilor, Motorola DynaTAC 8000x şi asta la preţul de 4000 de dolari.

Motorola se pregăteşte să aniverseze 45 de ani de la primul apel de pe un telefon mobil; Iată când e aniversarea

Se întâmpla în 1984, iar maşinăria cântărea în jur de 1 kilogram şi avea autonomie de 35 de minute. În 1989 sosea primul telefon cu clapetă, Motorola MicroTAC, iar primul SMS ("Crăciun Fericit") era trimis de abia în 1992. IBM lansa primul smartphone în 1993, care ştia şi faxuri şi avea calendar şi agendă, în vreme ce de abia în anul 2000 Sharp lansa primul telefon cu cameră.

De atunci tehnologie a evoluat în mod spectaculos şi dacă am pune un iPhone X lângă primul telefon ar fi ca o Tesla lângă o căruţă. Nu pot să nu mă întreb cum vor arăta telefoanele peste 45 de ani...

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×