Nokia 8 primeşte o notă modestă în testul DxOMark, doar 68 de puncte; Iată de ce

2.586 ori
<b>Nokia 8 primeşte o notă modestă în testul DxOMark, doar 68 de puncte; Iată de ce</b>În vreme ce Nokia 8 abia a ajuns pe masa noastră de teste iată că experții foto DxOmark ne oferă detalii despre capabilitățile telefonului în materie de fotografiere. Din păcate veștile nu sunt tocmai bune pentru că smartphone-ul cel nou

În aceste zile a sosit la Mobilissimo.ro în teste Nokia 8 şi se pare că nu suntem singurii care l-au primit târziu. Şi cei de la DxOMark au pus mâna destul de târziu pe terminal, dar asta nu i-a oprit să facă o analiza detaliată a camerei. Ce a ieşit aflaţi mai jos, cu menţiunea că flagship-ul Nokia pe 2017 are o notă cam mică, de 68 de puncte. Ca o comparaţie Pixel 2 XL are 98 de puncte.

Nokia 8

Să vedem întâi cum stăm cu logistica. Nokia 8 vine cu o cameră duală, cu senzori de 13 MP, unul monocrom şi unul color. Cel color aduce şi stabilizare optică. Nokia 8 pune la bătaie pixeli de 1.12 microni, deschidere a diafragmei F/2.0, telemetru laser şi PDAF. Are şi blitz dual tone dual LED şi filmare 4K. Selfie-urile se realizează cu o cameră de 13 MP, cu deschidere F/2.0. Evident plusul opticii Zeiss este binevenit.

Nokia 8

Trecând la testele propriu zise, Nokia 8 se comportă binişor la capitolul foto, obţinând un scor de 72 de puncte. Există totuşi loc de mai bine, mai ales având în vedere scorurile obţinute de alte flagship-uri rivale în 2017, de la Galaxy S8 şi iPhone X la Note 8. Expunerea a fost apreciată de testeri în general, dar telefonul se chinuie să ofere o expunere bună în scenele întunecate.

Nokia 8

Şi dynamic range-ul este bun, dar doar când modul Auto HDR este activat, ceea ce nu se întâmplă prea des, în mod curios, chiar şi în condiţii de contrast ridicat. Balansul de alb e bine calibrat, doar că uneori au apărut şi cadre sub saturate şi "color shading". În condiţii low light fotografierea nu prea e consistentă, unele tonalităţi de culoare fiind schimbate între multiple capturi ale aceleiaşi scene. La textură Nokia 8 suferă serios, având "zgomot" puternic în capturi, mai ales în zonele de culoare vie, chiar şi la luminozitate ridicată.

Nici zoom-ul nu a făcut o impresie bună, în lipsa de obiectiv tele dedicat. Captura Bokeh a performat bine măcar, iar blurul nu este nici exagerat şi nici prea puţin. La captura video experţii au apreciat randarea bună de culoare, expunerea OK, dar există deformări de imagine în mişcare şi autofocalizarea slabă în low light.

Fanii Nokia şi jurnaliştii axaţi pe Nokia de multă vreme nu văd cu ochi buni aceasta recenzie şi au luat poziţie aici. Nu e prima oară când se aruncă cu roşii în DxOMark, care nu mai este chiar reperul de la începutul carierei.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×