Mozilla lansează un simulator Firefox OS, ne prezintă interfața sa În detaliu

1.390 ori
<b>Mozilla lansează un simulator Firefox OS, ne prezintă interfața sa În detaliu</b>Se pare că azi e ziua noilor sisteme de operare pentru mobil, astfel că după prezentarea lui Jolla Sailfish OS, e acum rândul lui Firefox OS pentru a ne fi prezentat în detaliu. Mozilla a lansat un simulator Firefox OS, care va permite să testați...

Se pare că azi e ziua noilor sisteme de operare pentru mobil, astfel că după prezentarea lui Jolla Sailfish OS, e acum rândul lui Firefox OS pentru a ne fi prezentat în detaliu. Mozilla a lansat un simulator Firefox OS, care va permite să testați acest software pe desktopul vostru.

Firefox OS

Simulatorul poartă numele de r2d2b2g și va permite să intalati o extensie .xpi în Firefox-ul pe care îl aveți instalat pe desktop. Odată instalat acest .xpi veți avea la dispoziție un dashboard cu care activați simulatorul. Swipe-ul se realizează cu mouse-ul și aveți la dispoziție și o listă de aplicații, dar deocamdată funcțiile nu sunt activate. Sistemul de operare împrumuta câteva dintre funcțiile lui Android, deci va funcționa fără probleme pe terminale Android, iar Mozilla a construit interfața și zona de aplicații în jurul lui Gecko, engine-ul HTML al lui Firefox.

Platforma se bazează în întregime pe tehnologii Web (HTML, CSS și JavaScript), ceea ce înseamnă că dezvoltatorii vor programa foarte ușor pentru el. Revenind la simulator, pe acesta îl puteți descărca de aici, dacă sunteți curioși. Remarc faptul că Firefox OS aduce un lockscreen similar cu cel de pe Android, cu opțiuni de Quick Launch disponibile. Indicatorul de baterie și ceasul din partea dreaptă amintesc și ele ușor de Android și se pare că există deja și un client funcțional de Twitter pentru acest OS, identic cu cel de pe Android.

Mozilla lansează un simulator Firefox OS, ne prezintă interfața sa În detaliuFirefox OS

Zona de setări arata foarte curată și bine organizată și am observat și prezența funcției de hotspot WiFi. Se pare că notificările pot fi vizualizate doar din lockscreen, exact ca la Windows Phone 8. Până acum Firefox OS arata și sună destul de bine și sperăm că va fi ceva mai mult decât un "Android în versiune web", așa cum pare acum.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×