Mozilla OS deja Într-o fază avansată de dezvoltare, prezentat oficial la Începutul lui 2012

Autor:  | Publicat în:  Mozilla Firefox 783 ori
<b>Mozilla OS deja Într-o fază avansată de dezvoltare, prezentat oficial la Începutul lui 2012</b>Mozilla nu numai că a accelerat dezvoltarea lui Firefox și a variantei sale mobile, scurtând ciclurile de viață ale fiecărei versiuni, dar între timp lucrează și la un sistem de operare propriu. încă din luna iulie aflam informații despre un...

Mozilla nu numai că a accelerat dezvoltarea lui Firefox și a variantei sale mobile, scurtând ciclurile de viață ale fiecărei versiuni, dar între timp lucrează și la un sistem de operare propriu. încă din luna iulie aflam informații despre un proiect numit "Boot to Gecko" (B2G pe scurt), care urma să permită intrarea creatorului de browsere web pe piața sistemelor de operare.

Rețineți totuși că un posibil Mozilla OS va fi bazat pe Android în "miezul" sau, dar interfața este una axată pe servicii și funcții web. Această idee ne amintește ușor de webOS de la Palm, de care HP vrea să se lepede acum. Imaginea de mai jos reprezintă conceptul din spatele interfatei, care are numele de cod Gaia și la care lucrează un fost membru Google Londra, Ben Francis.

Mozilla OS deja Într-o fază avansată de dezvoltare, prezentat oficial la Începutul lui 2012

Planurile Mozilla sunt de a oferi o demonstrație oficială a platformei în primul trimestru al anului viitor, iar o lansare vom vedea până la finalul primei jumătăți a lui 2012. Instalarea va fi foarte ușor de realizat, se pare, mai ales dacă ați folosit un ROM custom pe Android precum CyanogenMod. Rămâne de văzut dacă B2G va avea succes, deoarece până acum sună mai degrabă a ROM de Android, decât a sistem de operare care ar putea supraviețui de sine stătător.

❗ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×