MWC 2010: Aava Mobile prezinta primul terminal mobile cu adevarat "deschis"

Autor:  | Publicat în:  Gadgets 922 ori
<b>MWC 2010: Aava Mobile prezinta primul terminal mobile cu adevarat "deschis"</b>Exista numeroase platforme software open source in industria tech, de la sisteme de operare la medii de dezvoltare a aplicatiilor. Totusi, se intampla destul de rar sa vedem hardware sau terminale mobile "open source", dupa cum este cazul produsului...

Exista numeroase platforme software open source in industria tech, de la sisteme de operare la medii de dezvoltare a aplicatiilor. Totusi, se intampla destul de rar sa vedem hardware sau terminale mobile "open source", dupa cum este cazul produsului prezentat de Aava Mobile la MWC 2010 astazi.

Aava Mobile creaza designuri de smartphone-uri si tableturi cu functii performante, similare cu cele ale unui computer. Acestea sunt designuri de referinta, prezentate la MWC si proiectate cu scopul de a ajunge pe mana unor producatori si operatori care sa le transforme in produse reale, prin procese ample de customizare hardware si software.

Designurile sunt bazate pe platforma Intel Atom Moorestown, deci macar stim care este punctul lor de pornire. Terminalele masoara 64 x 125 x 11.7 mm, iar Aava Mobile afirma ca aceastea sunt cele mai subtiri smartphone-uri x86 din lume. La capitolul software, modelele sunt menite sa ruleze Moblin 2.1 si Android, dar si MeeGo in viitor.

Printre specificatiile asociate designurilor de referinta se numara touchscreen-uri de mari dimensiuni, capacitate full HD, porturi microUSB, videoconferinte HD, microfoane duale, interfata 3D, suport WiFi, GPS, accelerometru si busola digitala.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×