MWC 2010: Google Goggles traduce instantaneu textul fotografiat cu telefonul (Video)

2.290 ori
<b>MWC 2010: Google Goggles traduce instantaneu textul fotografiat cu telefonul (Video)</b>Ieri la Mobile World Congress 2010, Eric Schdmit de la Google a prezentat versiunea prototip a serviciului Goggles. Aceasta permite transformarea telefonului intr-o "masina de tradus", dupa cum se vede si in urmatorul demo video: &nbsp; &nbsp; Folosind...

Ieri la Mobile World Congress 2010, Eric Schdmit de la Google a prezentat versiunea prototip a serviciului Goggles. Aceasta permite transformarea telefonului intr-o "masina de tradus", dupa cum se vede si in urmatorul demo video:

Folosind tehnologii de recunoastere a imaginii, Google Goggles foloseste fotografia facuta cu telefonul mobil, preia textul din ea si il traduce imediat, in acest caz din germana in engleza. Ce se intampla de fapt, in spatele acestei aplicatii? Ei bine, prototipul conecteaza camera telefonului la un engine de recunoastere optica a caracterelor, recunoaste imaginea drept text si apoi traduce textul cu ajutorul lui Google Translate.

La ora actuala tehnologia functioneaza doar pentru traducerile germana-engleza, iar Goggles nu este inca finisat. Totusi, serviciul pare destul de promitator, iar telefonul dumneavoastra va putea in curand traduce semne de circulatie, postere si alte texte in limbi straine. Versiunea urmatoare de Goggles va suporta in jur de 52 de limbi straine, suportate si de Google Translate.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×