Creatorul lui Phonebloks, cel mai mare rival Google Project Ara nu e mulţumit de cum a ajuns telefonul modular Google

1.125 ori
<b>Creatorul lui Phonebloks, cel mai mare rival Google Project Ara nu e mulţumit de cum a ajuns telefonul modular Google</b>La scurt timp după lansarea proiectului Google Project Ara, pe piață sosea și Phoneblocks - un produs similar axat pe conceptul de modularitate ce a devenit un soi de rival serios. Astăzi aflăm direct din partea creatorului faptul că acesta nu este

În cazul în care nu sunteţi la curent cu evoluţia lui Project Ara, aflaţi că telefonul modular de la Google a suferit nişte modificări faţă de vechiul format. Astfel, "scheletul" său poate fi folosit acum şi că telefon de sine stătător şi anumite porţiuni nu pot fi înlocuite. Şi asta spre nemulţumirea celor de la Phonebloks.

Dave Hakkens, fondatorul Phonebloks, probabil cel mai mare proiect de telefon modular după Project Ara a postat pe blogul său un mesaj către Google, în care îi îndemna să regândească total Ara. Hakkens are o problemă cu acea modificare menţionată mai sus, care centrează modularitatea în jurul unui smartphone ce vine cu un procesor, antenă, senzori, baterie şi display ce nu se pot înlocui.

Odată ce se strică una din ele, e game over şi trebuie să înlocuiţi întreg telefonul. Hakkens lucrase cu Motorola la Project Ara, pe vremea când totul era în faza incipientă, de aici şi frustrarea sa legat de stadiul actual al proiectului. Iniţial toate componentele ar fi trebuit să fie înlocuibile, dar Google a schimbat asta.

O altă problemă e şi controlul prea mare al celor de la Google asupra designului şi fondatorul Phonebloks se teme pe viitor că gigantul motoarelor de căutare ar putea schimba într-o bună zi total conectorii sau designul, eliminând brusc de pe piaţa milioane de module. Postarea e evident plină şi de laude la adresa Google şi mai ales pentru formatul pătrăţos şi cu acele tile-uri ce se pot adăuga drept module, nu foarte diferit de Phonebloks de altfel.

Şi totuşi când vedem acest model lansat comercial?

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×