MWC 2017: Sony Xperia XZ Premium este noul flagship Sony, cu ecran 4K şi cameră Motion Eye

3.913 ori
<b>MWC 2017: Sony Xperia XZ Premium este noul flagship Sony, cu ecran 4K şi cameră Motion Eye</b>Sony a adus un cvartet de telefoane azi la MWC 2017, remarcându-se dintre ele modelul flagship Sony Xperia XZ Premium. El plusează faţă de concurenţă cu un ecran 4K şi o cameră Motion Eye cu captura la 960 FPS slow motion. Hai să vedem ce alte noutăţi..

Sony a adus un cvartet de telefoane azi la MWC 2017, remarcându-se dintre ele modelul flagship Sony Xperia XZ Premium. El plusează faţă de concurenţă cu un ecran 4K şi o cameră Motion Eye cu captura la 960 FPS slow motion. Hai să vedem ce alte noutăţi aduce acest terminal cu rezoluţie ultra ridicată.

Design

Terminalul pare să adopte elemente din designul lui Xperia XZ, dar de această dată cu extra sticlă. Avem două panouri din sticlă cu margini curbate, în faţă şi spatele acestui smartphone. Gorilla Glass 5 este folosit aici pentru protecţie şi senzaţia e că întregul telefon e "înfăşurat" în sticlă. Un efect special "premium mirror" e obţinut la nivel vizual.

Acest model e disponibil în variantele Luminous Chrome şi Deepsea Black. Telefonul cântăreşte 195 de grame şi e rezistent la apă şi praf în regim IP68.

Display

Sony Xperia XZ Premium display

La bord avem o premieră la capitolul display: primul ecran de pe un smartphone cu suport HDR şi rezoluţie 4K. E vorba despre un display de 5.5 inch LCD, care speram să fie mai luminos decât cel de pe Xperia Z5 Premium, primul telefon cu ecran 4K din lume.

Hardware

  • Display: 5.5 inch, 4K
  • Procesor: Qualcomm Snapdragon 835
  • RAM: 4 GB
  • Stocare: 64 GB, microSD
  • Camera: 19 MP spate
  • Baterie: 3230 mAh, Quick Charge 3.0
  • Conectivitate: USB Type C, LTE cu viteza de până la 1 Gbps, WiFi
  • Altele: scanner amprente în buton Home

Camera

Sony Xperia XZ Premium se remarcă în special prin cameră de 19 megapixeli cu tehnologie Motion Eye, care permite realizarea de filmare slow motion la 960 FPS. Aş astfel, putem încetini viteza subiecţilor de 4x mai mult decât actualele telefoane. Există şi un "anti distortion shutter", care scade distorsionările. Captură slow motion e realizată la rezoluţie 720p.

Camera lui Sony Xperia XZ Premium

Nu avem detalii despre camera selfie. Camera principală mai vine şi cu un sistem triple sensor de la Xperia XZ, adică telemetru laser, senzor infraroşu RGBC şi un senzor de imagine Exmor RS nou. El are pixeli cu 19% mai mari acum.

Baterie

Telefonul dispune de o baterie de 3,230 mAh cu suport QuickCharge 3.0 şi tehnologie Qnovo. Încărcarea se face via port USB Type C.

OS

Sony Xperia XZ Premium

Acest smartphone rulează Android 7.0 Nougat cu cel mai nou Xperia UI aplicat peste. Are funcţii de Power Saving Stamina, funcţii PlayStation Remote si alte servicii si funcţii clasice Sony. 

Preţ şi disponibilitate

Sony Xperia XZ Premium va sosi pe final de primăvară, dar totul e incert pentru că procesorul Snapdragon 835 mai are cale lungă până la debut pe terminale mobile. Preţul e necunoscut. Nu am avut voie sa realizam hands on cu acest model, el fiind ascuns într-un cub de sticla, probabil pentru ca Snapdragon 835 nu e gata de prime time inca.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×