Naţionalismul chinez a lovit livrările iPhone în China, care au picat cu 30% în ultimele luni

4.149 ori
<b>Naţionalismul chinez a lovit livrările iPhone în China, care au picat cu 30% în ultimele luni</b>Încă din luna mai când a impus SUA primele restricţii celor de la Huawei apărea un sentiment clar anti american în China. Companiile locale îndemnau angajaţii să boicoteze produsele americane şi dădeau reduceri şi bonusuri

Încă din luna mai când a impus SUA primele restricţii celor de la Huawei apărea un sentiment clar anti american în China. Companiile locale îndemnau angajaţii să boicoteze produsele americane şi dădeau reduceri şi bonusuri dacă angajaţii cumpărau produse din China. Acele practici au început să se reflecte în vânzările Apple. Se pare că în ultimele 3 luni livrările de iPhone-uri din China au scăzut cu 30%.

Un număr de 5.1 milioane de unităţi au fost livrate în T3 2019, în scădere cu 28% faţă de anul trecut, în aceeaşi perioadă. Nu e doar chestiunea Huawei totuşi, pentru că SUA a ţinut în şah China şi la alte capitole. Există un întreg război comercial şi ameninţarea de taxe extra impuse pentru toate bunurile importate din China. Sunt "faultate" şi companiile care îşi produc acolo bunurile, suprataxate şi ele de americani.

Piaţa chineză smartphone s-a micşorat cu 3% faţă de anul trecut, dar Huawei rămâne lider autoritar, cu 42.4% cotă de piaţă. Ca să vă faceţi o idee, acolo unde Apple a livrat 5.1 milioane de telefoane în ultimele 3 luni, Huawei a livrat 41.5 milioane. Este un salt de 66% faţă de 2018 şi un mesaj de susţinere din partea publicului. Apple pică de la cele 7.1 milioane de anul trecut.

Culmea e că CEO-ul Huawei, Ren Zhengfei se declară fan Apple, afirmă că Apple e "profesorul său" şi a fost văzut recent cu un iPad în bagaj. Apple se află pe locul 5 în topul vânzărilor de telefoane în China şi ar fi mai jos dacă nu era seria iPhone 11, care a reprezentat 40% din livrările sale în China. Următoarele trimestre se anunţă complicate pentru Apple, operatorii şi retailerii din China pariind pe marketing puternic pentru terminale 5G, ceea ce Apple nu oferă încă.

Experţii prezic o scădere de livrări cu 50% în regiune pentru firma din Cupertino dacă nu se calmează disputa SUA-China.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×