Livrările de iPhone-uri au scăzut foarte mult în China în ultima lună; Iată de ce

2.874 ori
<b>Livrările de iPhone-uri au scăzut foarte mult în China în ultima lună; Iată de ce</b>Încă de când s-a lansat seria iPhone 11 tot auzim cât de mine îi merge lui iPhone 11 versus celelalte două versiuni. Pe de altă parte auzim şi că iPhone-urile nu mai sunt deloc bine primite în China pe fondul naţionalismului local şi a poziţiei anti SUA..

Încă de când s-a lansat seria iPhone 11 tot auzim cât de mine îi merge lui iPhone 11 versus celelalte două versiuni. Pe de altă parte auzim şi că iPhone-urile nu mai sunt deloc bine primite în China pe fondul naţionalismului local şi a poziţiei anti SUA generată de scandalul cu Huawei. Acum aflăm şi că în ultima lună livrările de iPhone-uri au scăzut foarte mult.

Se pare că în prima fază iPhone 11 se vânduse binişor în China, ducând Apple pe plus în această țară pentru prima oară în 12 luni. Totuşi analistul Matt Cabral de la Credit Suisse afirmă că acum lucrurile nu mai stau aşa bine. Apple ar fi înregistrat o scădere de 10.3% faţă de anul 2018 la livrările de iPhone-uri din luna octombrie. Ce a urmat a fost şi mai rău, pentru că în luna noiembrie, Apple a avut un picaj de 35.4% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2018.

Nu avem doar o sursă aici, ci şi analistul Rosenblatt, Jun Zhang afirma acelaşi lucru. Apple este gata să taie din producţia lui iPhone 11 Pro şi 11 Pro Max cu până la 25% în acest trimestru. Şi iPhone 11 ar urma să aibă producţia scăzută la început de 2020. Credit Suisse are grijă să precizeze că datele lunare legate de livrări sunt volatile şi se pot schimba oricând, dar lucrurile clar nu arată bine pentru Apple. Restul pieţei chineze a mers pe plus, cu o creştere de 0.2% faţă de anul trecut.

Trebuie luat în calcul şi un factor aici: lansarea mai târzie a lui iPhone XR în 2018 a continuat să ţină sus vânzările şi spre final de an, în vreme ce în 2019 cele 3 iPhone-uri noi au sosit simultan. Apple mai are de pătimit în China şi din cauza lipsei de 5G pe telefoanele sale, a preţurilor mari şi a lipsei de inovaţie. În plus abundenţa de zvonuri despre iPhone SE 2 ar putea să fi descurajat cumpărătorii care doreau cel mai ieftin iPhone 11.

În octombrie aflam şi că livrările de iPhone-uri picaseră cu 30% la mijloc de 2019. Chinei nu îi mai place iPhone-ul, cam asta ar fi mesajul, iar atitudinea lui Trump cu siguranţă că nu va schimba asta prea curând.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×