NFC gata de implementare pe telefoanele mobile din Marea Britanie

Autor:  | Publicat în:  Financiare 1.877 ori
<b>NFC gata de implementare pe telefoanele mobile din Marea Britanie</b>Utilizarea telefonului mobil pentru a face cumparaturi sau pentru a plati biletul de avion reprezinta cu siguranta viitorul tranzactiilor cu ajutorul terminalelor mobile. O tehnologie utila pentru aceste procese este NFC (Near Field Communcations),...

Utilizarea telefonului mobil pentru a face cumparaturi sau pentru a plati biletul de avion reprezinta cu siguranta viitorul tranzactiilor cu ajutorul terminalelor mobile. O tehnologie utila pentru aceste procese este NFC (Near Field Communcations), testata cu succes in Marea Britanie.

Testele au dezvaluit ca publicul are nevoie de astfel de servicii, astfel ca 9 din 10 subiecti care au avut acces la tehnologie s-au declarat multumiti de ea. 78% dintre acestia au afirmat ca vor folosi NFC, atunci cand acesta va deveni disponibil, din motive ca accesibilitatea, pretul scazut si oportunitatea de a utiliza un telefon modern.

Printre cele mai populare servicii testate s-au numarat Oyster, care a starnit interesul a 89% dintre testeri, dar si Barclaycard Visa payWave, care a multumit doua treimi dintre utilizatori. Programul O2 Wallet si testele sale au durat peste 6 luni, din noiembrie 2007 pana in luna mai a acestui an, implicand 500 de testeri. Telefonul pe care au fost testate tehnologiile NFC a fost un Nokia 6131, care trebuia doar sa atinga un cititor de carduri pentru a garanta o tranzactie intr-un magazin sau achizitia unui bilet la metrou.

⚡ Poți obține un voucher de 10 euro când cumperi un telefon OnePlus, bani ce pot fi cheltuiți pe accesorii dacă inițiezi comanda folosind acest link.
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×