Nintendo ar lucra la propriile joystickuri pentru smartphone-uri

794 ori
<b>Nintendo ar lucra la propriile joystickuri pentru smartphone-uri</b>Nu demult cei de la Nintendo au intrat și pe piața jocurilor de mobil, iar din câte aflăm astăzi se pare că următorul pas va fi dezvoltarea de accesorii pentru smartphone-uri. Se aduce în discuție producerea de joystick-uri pentru smartphone-uri

După ce Nintendo a intrat (timid) pe piaţa jocurilor pentru mobil, următorul pas logic e să producă şi hardware pentru acest segment. Nu ne gândim încă la vreun rival pentru Xperia Play, ci deocamdată la controllere pentru terminale mobile.

La ora actuală firme ca Logitech au cele mai competente joystickuri pentru telefoane, iar Nintendo are mult de recuperat. Există un motiv în plus pentru ca japonezii să investească mult în acest proiect: faptul că unele dintre jocurile lor clasice nu sunt chiar ideale pentru touchscreen-uri şi au nevoie de control fizic şi butoane extra.

E drept că există destul de multe controllere pe piaţă, unele aducând la pachet chiar şi extra baterie pentru iPhone-uri de exemplu şi adoptând formaturi popularizate de joystickurile de console. Oficialii Nintendo spera totuşi să nu fie nevoie să producă hardware doar pentru că titlurile sale să fie mai uşor de jucat pe mobil, ci că acestea să fie din start adaptate la experienţa touch.

În acest moment Nintendo are doar Miitomo şi Pokemon GO că jocuri pe mobil, iar primul e mai degrabă aplicaţie de socializare. Nu cred că s-ar supăra nimeni dacă am primi un fel de husa în stil GameBoy de aplicat peste telefon totuşi.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×