Nokia 6216 classic, un nou telefon care suporta tranzactii bancare prin NFC

1.493 ori
<b>Nokia 6216 classic, un nou telefon care suporta tranzactii bancare prin NFC</b>In cadrul discursului care a marcat debutul conferintei WIMA, din Monaco, Nokia a anuntat cel de-al treilea telefon cu suport pentru servicii NFC (Near Field Communication), modelul Nokia 6216 classic. Near Field Communication sau NFC este o tehnologie de...

In cadrul discursului care a marcat debutul conferintei WIMA, din Monaco, Nokia a anuntat cel de-al treilea telefon cu suport pentru servicii NFC (Near Field Communication), modelul Nokia 6216 classic.

Near Field Communication sau NFC este o tehnologie de comunicare wireless pe frecvente inalte, cu raza scurta de actiune si care permite schimbul de date intre terminale care se afla la aproximativ 10 centimetri distanta. Tehnologia combina interfata unui smartcard si a unui cititor intr-un singur terminal si este de obicei folosita pe telefoanele mobile, pentru tranzactii bancare securizate.

Nokia 6216 Classic

Noul terminal lansat de Nokia este primul cu suport NFC si dotat cu cartela SIM, permitand operatorilor de telefonie sa integreze servicii NFC pe aceasta cartela. Pe langa platile securizate, tehnologia NFC va permite si sharingul de continuturi (video, audio, imagini, date de contact). Nokia 6216 va sosi in magazine in cel de-al treilea trimestru al anului, la un pret de 150 de euro.

Informatiile in legatura cu cardul de credit al utilizatorului vor fi stocate in siguranta pe cartela SIM a telefonului, care pe langa aceasta functie inovatoare mai include si o camera digitala, un display luminos, radio FM stereo, un player audio, conectivitate 3G si un slot pentru carduri microSD de pana la 8 GB.

[Via: Nokia.com]

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×