Nokia 9 Pureview este în sfârşit testat de DxoMark şi dezamăgeşte, obține doar 85 de puncte

1.714 ori
<b>Nokia 9 Pureview este în sfârşit testat de DxoMark şi dezamăgeşte, obține doar 85 de puncte</b>Nokia 9 Pureview a fost unul dintre cele mai aşteptate flagship-uri ale anului şi hype-ul s-a transformat în dezamăgire, când am văzut camera la treabă. Timpii lenţi de captură, lipsa de obiectiv wide, zoom optic şi de o calitate a fotografiilor..

Nokia 9 Pureview a fost unul dintre cele mai aşteptate flagship-uri ale anului şi hype-ul s-a transformat în dezamăgire, când am văzut camera la treabă. Timpii lenţi de captură, lipsa de obiectiv wide, zoom optic şi de o calitate a fotografiilor comparabilă cu rivalii au tras în jos produsul. Acestea au fost constatările noastre şi nici DxOMark nu e departe.

Francezii tocmai au publicat testul de cameră al telefonului cu 6 senzori în spate. Nota finală este de 85 de puncte, deci la egalitate cu iPhone 7 şi cu 4 puncte sub Galaxy S7 Edge. E întrecut de iPhone 7 Plus, primul Google Pixel şi ZenFone 5. Şi  Xperia 1 a primit o analiză similară recent, tot cu un scor destul de mic, egal cu PocoPhone F1.

Nokia 9 Pureview este în sfârşit testat de DxoMark şi dezamăgeşte, obține doar 85 de puncte

Revenind totuşi la Nokia 9 Pureview, el a debutat la MWC 2019 şi a ajuns pe piaţa în primăvară. Vine cu 5 camere de 12 MP, dintre care 2 sunt RGB şi 3 monocrome. Acestea sunt însoţite de un senzor Time of Flight şi bliţ dual LED. Nokia 9 Pureview sta totuşi rezonabil la foto, cu nota 88, dar la video are doar 80 de puncte. Şi nouă ni s-a părut că filmează slab, ca textura şi culori.

Mostra Nokia 9 Pureview

DxoMark a penalizat telefonul la fotografiere la zoom în special, cu doar 27 de puncte, un record negativ absolut printre flagship-urile din acest an. Are şi 55 de puncte la Bokeh. 

Mostra foto portret Nokia 9 Pureview

Autofocalizarea e totuşi OK, iar stabilizarea a primit 87 de puncte la video. Reviewerii francezi au constatat şi că există o tendinţă de a sub expune fotografiile în majoritatea cadrelor standard, dar în scenarii cu contrast ridicat se descurcă bine.

Balansul de alb e cam roz şi în special norii de pe cer par să aibă aceasta nuanţa. Simularea de Bokeh e doar OK şi atât, dar nu e deloc naturală şi izolarea subiectelor nu e chiar perfectă. Softul ar purta jumătate de vină aici şi aş fi tare curios să văd cum arată testele cu Google Camera. Mai multe detalii aflaţi din analiză completă DxOMark

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×