Nokia 9 Pureview este în sfârşit testat de DxoMark şi dezamăgeşte, obține doar 85 de puncte

Autor:  | Publicat în:  Nokia  HMD Global 1.399 ori
<b>Nokia 9 Pureview este în sfârşit testat de DxoMark şi dezamăgeşte, obține doar 85 de puncte</b>Nokia 9 Pureview a fost unul dintre cele mai aşteptate flagship-uri ale anului şi hype-ul s-a transformat în dezamăgire, când am văzut camera la treabă. Timpii lenţi de captură, lipsa de obiectiv wide, zoom optic şi de o calitate a fotografiilor..

Nokia 9 Pureview a fost unul dintre cele mai aşteptate flagship-uri ale anului şi hype-ul s-a transformat în dezamăgire, când am văzut camera la treabă. Timpii lenţi de captură, lipsa de obiectiv wide, zoom optic şi de o calitate a fotografiilor comparabilă cu rivalii au tras în jos produsul. Acestea au fost constatările noastre şi nici DxOMark nu e departe.

Francezii tocmai au publicat testul de cameră al telefonului cu 6 senzori în spate. Nota finală este de 85 de puncte, deci la egalitate cu iPhone 7 şi cu 4 puncte sub Galaxy S7 Edge. E întrecut de iPhone 7 Plus, primul Google Pixel şi ZenFone 5. Şi  Xperia 1 a primit o analiză similară recent, tot cu un scor destul de mic, egal cu PocoPhone F1.

Nokia 9 Pureview este în sfârşit testat de DxoMark şi dezamăgeşte, obține doar 85 de puncte

Revenind totuşi la Nokia 9 Pureview, el a debutat la MWC 2019 şi a ajuns pe piaţa în primăvară. Vine cu 5 camere de 12 MP, dintre care 2 sunt RGB şi 3 monocrome. Acestea sunt însoţite de un senzor Time of Flight şi bliţ dual LED. Nokia 9 Pureview sta totuşi rezonabil la foto, cu nota 88, dar la video are doar 80 de puncte. Şi nouă ni s-a părut că filmează slab, ca textura şi culori.

Mostra Nokia 9 Pureview

DxoMark a penalizat telefonul la fotografiere la zoom în special, cu doar 27 de puncte, un record negativ absolut printre flagship-urile din acest an. Are şi 55 de puncte la Bokeh. 

Mostra foto portret Nokia 9 Pureview

Autofocalizarea e totuşi OK, iar stabilizarea a primit 87 de puncte la video. Reviewerii francezi au constatat şi că există o tendinţă de a sub expune fotografiile în majoritatea cadrelor standard, dar în scenarii cu contrast ridicat se descurcă bine.

Balansul de alb e cam roz şi în special norii de pe cer par să aibă aceasta nuanţa. Simularea de Bokeh e doar OK şi atât, dar nu e deloc naturală şi izolarea subiectelor nu e chiar perfectă. Softul ar purta jumătate de vină aici şi aş fi tare curios să văd cum arată testele cu Google Camera. Mai multe detalii aflaţi din analiză completă DxOMark

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×