Nokia 808 PureView - Carl Zeiss și tehnologia din spatele senzorului de 41 Megapixeli

Autor:  | Publicat în:  Nokia 1.563 ori
<b>Nokia 808 PureView - Carl Zeiss și tehnologia din spatele senzorului de 41 Megapixeli</b>Nokia a uimit la MWC cu senzorul de 41 Megapixeli și a reușit să primească și premiul de cel mai nou device din cadrul târgului desfășurat la Barcelona. Optica din spatele celor 41 Megapixeli este asigurată de către Carl Zeiss. &nbsp; Pe blogul...

Nokia a uimit la MWC cu senzorul de 41 Megapixeli și a reușit să primească și premiul de cel mai nou device din cadrul târgului desfășurat la Barcelona. Optica din spatele celor 41 Megapixeli este asigurată de către Carl Zeiss.

Pe blogul oficial al Nokia este postat un interviu cu Dr. Hubert Nasse - un tester de top de la Carl Zeiss Camera Lens Division. Lentila lui Nokia 808 PureView este mai mică decât un cub de zahăr, dar aduce 38 de Megapixeli.

Dr. Hubert Nasse spune că sunt diferențe esențiale între o cameră foto de pe un smartphone și o cameră foto digitală compactă. Spune că la telefoanele mobile, distanța dintre senzor și suprafața lentilelor este mult mai mică. Un obiectiv într-un spațiu cât mai îngust este linia pe care un designer de telefoane o trasează de fiecare dată.

Reducerea obiectivului crește sensibilitatea sistemului și producția devine mai provocatoare.

Oliver Schindelbeck - manager de proiect pentru dezvoltarea în segmentul telefoanelor mobile - declara: în ultimii ani a fost o adevărată cursă pentru a face o cameră cât mai mică , cu un număr crescut de megapixeli și o calitate cât mai bună.

Primul Nokia cu lentile Carl Ziess a fost Nokia N90 și avea un senzor de 2 Megapixeli. Schindelbeck spune că 2 Megapixeli este o rezoluție minimă pentru calitatea video în cadrul Carl Zeiss, mai jos de atât nu s-a putut obține performanță.

Mai multe detalii despre Nokia 808 PureView și senzorul de 41 Megapixeli - AICI.

Nokia 808 PureView - Carl Zeiss și tehnologia din spatele senzorului de 41 Megapixeli

Nokia 808 PureView

Nokia 808 PureView

Nokia 808 PureView

Nokia 808 PureView

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×