Ce se ascunde În spatele camerei de 41 megapixeli a telefonului Nokia 808 PureView

Autor:  | Publicat în:  Nokia 1.558 ori
<b>Ce se ascunde În spatele camerei de 41 megapixeli a telefonului Nokia 808 PureView</b>Atunci când am scris prima oară despre noul telefon Nokia 808 PureView și camera sa de 41 megapixeli, reacțiile au fost contradictorii. Multe persoane nu au crezut că rezoluția este reală sau că senzorul de pe acest handset este capabil de...

Atunci când am scris prima oară despre noul telefon Nokia 808 PureView și camera sa de 41 megapixeli, reacțiile au fost contradictorii. Multe persoane nu au crezut că rezoluția este reală sau că senzorul de pe acest handset este capabil de fotografii atât de bune pe cât ni se promite. Ei bine, a venit momentul că misterul să dispară și să aflăm ce se ascunde în spatele acestei camere.

în imaginea de mai sus vedeți un senzor de 5, 8 megapixeli și apoi și cel de 41 de la Nokia, cel mai mare din fotografie. și acum să trecem la demitizarea acestei camere... Sunt sigur că știți că pentru fotografiere e nevoie de un principiu de bază: lumina trece printr-o lentilă în mediul de captură, în acest caz un senzor digital. Mărimea senzorului și a lentilei sunt factorii care dictează traseul luminii, iar un senzor mai mare are nevoie de o lentilă mai mare. La telefoane senzorul de mici dimensiuni permite utilizarea unei lentile mai mici, iar distanța dintre lentila și senzor este mică.

Nokia 808 PureView

Dacă se mărește senzorul, atunci și lentila va avea o dimensiune proporțională. în cazul lui Nokia PureView, senzorul său este cu puțin mai mic decât cel al unei camere compacte. Trebuie menționat că deși acesta este un senzor de 41 megapixeli, veți folosi doar 38 MP atunci când faceți fotografii în 4:3 și 34 MP la 16:9. Intenția Nokia nu este ca utilizatorul să facă fotografii de 38 de MP, ei bazându-se mai degrabă pe combinarea pixelilor prin tehnologia oversampling.

Avem un senzor de 41 de milioane de pixeli, dar camera dictează ca aceștia să fie combinați și să rezulte 8 sau 5 milioane de pixeli puri. Nokia afirmă că face acest lucru și totuși păstrează calitatea și detaliile intacte. în plus, avem și avantajul unui zoom lossles, care devine foarte util, mai ales la filmare. Sper că v-am lămurit cu privire la acest cameraphone și dacă aveți alte întrebări, vă vom răspunde în zona de Comentarii.

Explicații oficiale de la Nokia puteți urmări și în clipul de mai jos:

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×