Revenire în forţă pentru Nokia: smartphone-urile HMD Global au atins o cotă de piaţă de 1% în 2017 (Trimestrul 4)

6.010 ori
<b>Revenire în forţă pentru Nokia: smartphone-urile HMD Global au atins o cotă de piaţă de 1% în 2017 (Trimestrul 4)</b>Cel mai nou studiu de la Counterpoint Research arată că Nokia a stat foarte bine în ultimele luni ale anului 2017. În acea perioadă brandul patronat de HMD Global a reuşit să atingă o cotă de piaţă de 1% şi asta la nivel global, pe piaţa smartphone.

Cel mai nou studiu de la Counterpoint Research arată că Nokia a stat foarte bine în ultimele luni ale anului 2017. În acea perioadă brandul patronat de HMD Global a reuşit să atingă o cotă de piaţă de 1% şi asta la nivel global, pe piaţa smartphone.

A fost un an prolific, cu 6 smartphone-uri lansate, din care 5 au fost disponibile la nivel global. Telefoanele noi au fost lăudate pentru faptul că rulau un Android curat, erau actualizate rapid şi aveau o construcţie premium, solidă. În trimestrul întâi al lui 2017 se puneau în mişcare lucrurile, aceea fiind perioada când HMD a început să îşi vândă telefoanele, cu Nokia 6 în prim plan în China.

Revenire în forţă pentru Nokia: smartphone-urile HMD Global au atins o cotă de piaţă de 1% în 2017 (Trimestrul 4)

100.000 de unităţi au fost livrate atunci. A urmat trimestrul 2, perioada în care au început livrările de modele Nokia 3, Nokia 5 şi Nokia 6 pe piaţa globală. Atunci livrările au ajuns la 1.4 milioane de unităţi. Trecem la trimestrul 3, în care Counterpoint Research a confirmat livrarea a 2.8 milioane de smartphone-uri, iar cu tot cu feature phone-uri numărul este de 16 milioane. În trimestrul 4 cota de 1% din piaţa smartphone globală se traduce în 4.15 milioane de unităţi livrate.

Tragem linie şi ajungem la un 2017 cu aproximativ 8.45 milioane de telefoane inteligente livrate pentru un nume care a zăcut în comă câţiva ani şi a avut un brand perceput negativ după câteva eşecuri Lumia din vina softului mai degrabă decât a hardware-ului. Dacă am adăuga şi zecile de milioane de modele feature phone livrate de Nokia in 2017, compania ar avea cifre mai impresionante.

Revenire în forţă pentru Nokia: smartphone-urile HMD Global au atins o cotă de piaţă de 1% în 2017 (Trimestrul 4)

Un aspect interesant descoperit de Counterpoint Research este că Meizu s-a aflat pe locul 10 în topul producătorilor smartphone anul trecut, cu o cotă de 1% şi 4.2 milioane de unităţi vândute în trimestrul 4. Asta înseamnă că Nokia e la un pas să intre în top 10 în curând, după o absenţă atât de lungă. Iar dacă vreţi o comparaţie şi mai din negura timpului, primele modele iPhone au vândut în primul an de existenţa 5.41 milioane de unităţi, iar primele Lumia-uri 9.8 milioane.

HMD/ Nokia a ajuns la 8.45 milioane de unităţi livrate în primul an

HMD/ Nokia a ajuns la 8.45 milioane de unităţi livrate în primul an, deci începutul este excelent. Cu acel Nokia 10 penta lens care se anunţă promiţător, Nokia 6 (2018), un nou Nokia 8 şi Nokia 9 la orizont, viitorul ne va aduce cu siguranţă o creştere a cotei de piaţă şi a livrărilor. Pentru asta totuşi trebuie inovat serios şi trebuie că actualizările software chiar să vină la timp.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

iHunt Black Friday
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×