Nokia stă bine la vânzări iniţiale, ar putea ajunge la 10 milioane de unităţi în primul an de revenire

1.207 ori
<b>Nokia stă bine la vânzări iniţiale, ar putea ajunge la 10 milioane de unităţi în primul an de revenire</b>Încă o știre ce asociază numele Nokia în ecuație ne aduce câteva detalii despre vânzările companiei mamă HMD Global în acest an de revenire. Cifrele inițiale sunt foarte bune și s-ar părea că finlandezii vor reuși să vândă 10 milioane de terminale

Nokia este compania care a inventat telefonul GSM şi un nume care a dominat anii '90 şi începutul anilor 2000 în zona telefoniei. Symbian şi câteva alegeri proaste i-au dus într-un con de umbră în anii 2010, culminând cu achiziţia Nokia Devices de către Microsoft. Acum suntem în epoca HMD Global, iar revenirea companiei s-a făcut cu succes, judecând după cifrele pe care tocmai le-am aflat.

Se pare că finlandezii au reuşit să ajungă la 10 milioane de unităţi vândute în primul an de revenire. Evident, vorbim despre estimări aici, deci numărul nu este bătut în cuie. HMD Global lansa primele telefoane Nokia din noua epocă în februarie 2017 la MWC 2017. Ştim sigur că milioane de modele au fost vândute, dar câte milioane, aceasta e întrebarea.

Pekka Rentala, CMO al HMD Global declară că e vorba despre milioane de smartphone-uri Nokia şi zeci de milioane de unităţi feature phone. Cei de la IDC confirmă între timp că revenirea nordicilor a funcţionat, iar brandul Nokia are o cotă de piaţă de 0.4% la nivel global. Vânzările de smartphone-uri au ajuns la 1.5 milioane de unităţi în prima jumătate a anului.

Analistul Tomi Ahonen a făcut următoarele estimări:

  • Trimestrul întâi: 0.1 milioane de unităţi vândute în China
  • Trimestrul doi (doar iunie): 1.4 milioane de unităţi global
  • Trimestrul 3: 2.5 milioane de uitaţi global
  • Trimestrul 4: 3.5 milioane de unităţi global

Predicţiile par super optimiste pentru perioada sărbătorilor de iarnă şi menţionează şi 2 modele noi, care nu s-ar putea concretiza decât la anul până la urmă. 10 milioane în primul an după o absenţî aşa lungă? Sună excelent şi probabil întrece reuşitele celor de la BlackBerry şi HTC dacă mă întrebaţi pe mine. HMD pare a fi un pariu reuşit.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×