Nokia ajunge pe locul 3 mondial În producția de telefoane inteligente În spatele Samsung și Apple

Autor:  | Publicat în:  Nokia 2.235 ori
<b>Nokia ajunge pe locul 3 mondial În producția de telefoane inteligente În spatele Samsung și Apple</b>Compania finlandeză renumită pentru divizia sa de telefoane mobile trece prin momente grele. O gură de aer a venit de la Microsoft prin acordul semnat în februarie 2011 - Microsoft s-a obligat să investească o sumă cu multe zerouri în Nokia - și...

Compania finlandeză renumită pentru divizia sa de telefoane mobile trece prin momente grele. O gură de aer a venit de la Microsoft prin acordul semnat în februarie 2011 - Microsoft s-a obligat să investească o sumă cu multe zerouri în Nokia - și a doua de la Apple, ajungându-se la un o înțelegere privind patentele despre care puteți citi mai multe aici.

Vorbim de pierderea locului 1 în fabricarea de telefoane mobile cu sistem de operare, loc deținut de Nokia din 1996 până în prezent. Atunci au intrat puternic în nișă cu seria Communicator. Companiile de analiză Nomura, Gartner și Canalys prevăd că Nokia va trece pe locul 2 sau chiar 3 în defavoarea sud-coreenilor de la Samsung sau a americanilor de la Apple.

Decăderea Nokia și lupta strânsă cu Samsung și Apple din al doilea trimestru se datorează și faptului că Symbian a pierdut lupta cu Android și iOS. Telefoanele din zona de buget cu Android invadează piața, iar Samsung are o adevărată familie în jurul numelui Galaxy: S, SII, 3, 5, Ace, SL ș.a.m.d.

Un atuu al finlandezilor a rămas zona low-cost ce îi menține pe locul 1 ca producție de telefoane mobile. Contează mult cum stau lucrurile pe partea de smartphone-uri și nu degeaba Apple a ajuns cel mai bine evaluat brand din lume depășind chiar și Google.

Viitorul Nokia este legat în mare parte de Windows Phone 7 și telefoanele minune pe care le au în pregătire. O serie de măsuri care aplicate în acest moment ar readuce compania finlandeză pe orbită le găsiți aici.

Să sperăm că ideile lui Stephen Elop se vor dovedi de bun augur și nu asistăm la căderea controlată a unui colos din ultima decadă în zona de telefoane mobile.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×