Nokia câștigă peste 1 miliard de dolari pe seama colaborării cu Microsoft

Autor:  | Publicat în:  Nokia 1.189 ori
<b>Nokia câștigă peste 1 miliard de dolari pe seama colaborării cu Microsoft</b>Se pare că Nokia are motive financiare solide să colaboreze cu Microsoft, compania finlandeză urmând să primească de la gigantul software american peste 1 miliard de dolari. Această sumă va fi folosită pentru promovarea și dezvoltarea...

Se pare că Nokia are motive financiare solide să colaboreze cu Microsoft, compania finlandeză urmând să primească de la gigantul software american peste 1 miliard de dolari. Această sumă va fi folosită pentru promovarea și dezvoltarea handseturilor ce rulează Windows Phone 7.

Informația vine de la persoane din cadrul companiilor, dar înțelegerea aduce profit și pentru Microsoft, care va primi o anumită sumă pentru fiecare unitate Windows instalată pe telefoanele Nokia. înțelegerea va dura 5 ani, destul încât Google să își piardă interesul și statutul lui Android să se schimbe.

Până acum vestea colaborării dintre MS și Nokia nu a fost primită cu entuziasm, mai ales la bursă, unde acțiunile Nokia au scăzut cu 26% de la anunțul făcut în data de 11 februarie. între timp, finlandezii vor continua pe traseul început de câteva luni, acela ar micșorării costurilor secțiunii de cercetare și dezvoltare, care a înghițit 3 miliarde de euro în 2010.

Nokia intenționează să folosească doar o treime din această sumă în 2011 și suntem curioși să vedem ce profit va aduce acest parteneriat pentru Microsoft, care nu pare atât de avantajat de înțelegere.

⚡ Poți obține extra 20 euro pentru accesorii, cumpărând telefonul OnePlus 6T folosind acest link.
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×