Nokia concediază 10.000 de angajați, Închide fabrici, vinde Vertu... dar și cumpăra tehnologii noi!

1.034 ori
<b>Nokia concediază 10.000 de angajați, Închide fabrici, vinde Vertu... dar și cumpăra tehnologii noi!</b>Nokia a avut numeroase vești proaste în ultimele zile... și o veste oarecum bună: va cumpăra tehnologiile revoluționare de la compania Scalado. înainte să ne ocupăm de această informație, aflați că finlandezii vor concedia 10.000 de...

Nokia a avut numeroase vești proaste în ultimele zile... și o veste oarecum bună: va cumpăra tehnologiile revoluționare de la compania Scalado. înainte să ne ocupăm de această informație, aflați că finlandezii vor concedia 10.000 de angajați, sau mai bine zis "posturile lor nu vor mai exista", așa cum afirma chiar producătorul finlandez.

Cele 10.000 de posturi trebuie să dispară până la finalul lui 2013 și vor include concedieri în fabricile din toată lumea. Spre exemplu, aflați că fabricile din Germania, Finlanda și Canada vor fi închise. Nokia intenționează să se axeze mai mult pe seria Lumia, iar dacă voi credeați că doar angajatul de rând e afectat de concedieri, vor exista plecări și la nivel înalt. E vorba despre 3 oficiali: Jerri DeVard, șef pe secțiunea marketing, Mary McDowell, vicepreședinte executiv pe zona de telefoane și Niklas Savander, vicepreședinte executiv pe piețele internaționale. De parcă asta nu ar fi de ajuns, Nokia va vinde și divizia sa de lux firmei EQT, pentru o sumă care nu a fost anunțată încă.

Nokia va păstra 10% din acțiunile Vertu iar tranzacția se va finaliza în a doua jumătate a acestui an. Trecând la aspecte pozitive, Nokia a cumpărat tehnologii de la Scalado, iar acestea par axate pe captura și imagine, deci vor ajuta camerele de pe modelele Lumia să evolueze. Dacă vreți să știți ce se ocupă Scalado, ei bine ei au creat posibilitatea de captură cu "zero shutter lag" și au o tehnologie prototip numită Remove. Folosind Remove puteți înlătura obiecte din fotografii, oricât de incredibil ar părea. Spre exemplu, dacă o persoană nedorită sta în fața unei statui pe care o fotografiați, sau o mașină trece prin fața unui monument, puteți înlătura elementele nedorite din meniul foto.

Cu toate aceste date ale problemei, vă întreb cu mare îngrijorare... va mai există Nokia în 2015?!

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×