Foxconn concediază un număr de 60.000 muncitori; aceștia vor fi înlocuiți de roboți

1.144 ori
<b>Foxconn concediază un număr de 60.000 muncitori; aceștia vor fi înlocuiți de roboți</b>Foxconn anunță astăzi disponibilizarea a unui număr de 60.000 muncitori, aceștia urmând a fi înlocuiți de roboți capabil să execute aceleași task-uri repetitive pentru asamblarea device-urilor mobile. În acest fel, gigantul taiwanez își va reduce

În vreme ce informațiile din ultima vreme indică faptul că Foxconn are în plan ridicarea unei fabrici în India pentru dezvoltarea de smartphone-uri iPhone, iată că în unele fabrici deja existente au loc schimbări majore. Potrivit unui raport proaspăt ajunsă în presă, se pare că Foxconn tocmai ce a redus numărul de personal de la 110.000 la doar 50.000 muncitori.

Acești muncitori disponibilizați vor fi înlocuiți de roboți capabili să execute aceleași task-uri repetitive pentru asamblarea de device-uri mobile. De asemenea, Foxconn are mult de câștigat pe seama introducerii acestor roboți, și asta pentru că întreținerea lor va fi mult mai mică comparativ cu salariile lunare plătite celor 60.000 muncitori.

Totodată, aflați că o altă publicație de origine chineză, și anume South China Morning Post, a dezvăluit faptul că 35 companii taiwaneze (inclusiv Foxconn), au cheltuit în ultimul an suma de 609 milioane de dolari pe inteligența artificială - subiect pe care colegul meu Radu l-a abordat într-un editorial chiar aici.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×