Ce ne pregătește Microsoft și va fi prezentat pe 18 iunie?

1.140 ori
<b>Ce ne pregătește Microsoft și va fi prezentat pe 18 iunie?</b>Un weekend ne desparte de un eveniment Microsoft cu o importanță sporită, blogurile de tehnologie din dot com au primit invitația, iar pe aceasta se specifică că va fi ceva ieșit din comun, de o importanță mare. &nbsp; Acum vine întrebarea - Ce...

Un weekend ne desparte de un eveniment Microsoft cu o importanță sporită, blogurile de tehnologie din dot com au primit invitația, iar pe aceasta se specifică că va fi ceva ieșit din comun, de o importanță mare.

Acum vine întrebarea - Ce ne pregătește Microsoft?

Recent au achiziționat o rețea socială, un rival al LinkedIn, pentru 1 miliard de dolari. Nu-i o sumă mare, dacă ne gândim la cât au dat spre Skype sau cât investesc în parteneriatul cu Nokia. Microsoft vrea să facă shift-ul către o companie ce mizează pe cloud și am auzit asta în mod repetat de la reprezentanți companiei americane în țara noastră.

Au încercat marea, segmentul telefoanelor mobile, cu degetul - Windows Phone și produsele adiacente. Succesul de vânzări este așteptat, mai zilele trecute se vorbea că seria Lumia de la Nokia s-a vândut în 2.2 milioane unități, foarte puțin în comparație cu cele aproape 1 milion de activări Android înregistrate zilnic.

Windows Phone nu-i un produs prost, dar concurența cu Android și iOS s-a dovedit a sta mult mai bine. Au dezvoltat Windows Phone Marketplace la foc automat și s-a ajuns la peste 100.000 de aplicații, au lansat tot felul de telefoane. Marea lor problemă este că vin cu un hardware mai slab, dar costă mult. Cine credeți că ar alege Nokia Lumia 900 la 2.599 lei în dauna unui Samsung Galaxy S III afișat la un preț similar sau un Nokia Lumia 800 vs Samsung Galaxy Nexus? Plus că nu se pot face prea multe schimbări prin meniurile și interfața Windows Phone, nu există o comunitate pasionată în spate ca la Android.

Totuși, Microsoft este prins în atâtea zone încât luni s-ar putea să nu fie ceva legat de mobile. Mai sunt și alte ipoteze de luat în seamă:

  • update pentru Xbox și un nou device Kinect;
  • Microsoft TV - nu prea cred, aici presupun că vor așteptat să vadă ce aduce concurența și în special Apple care dorește să intre în piață cu un produs, în 2012 sau 2013;
  • Windows 8 este scos din schemă fiind așteptată lansarea din toamnă;
  • Windows Phone 8 - destul de probabil<
  • tabletă / tablete Microsoft cu Windows 8. Poate vor aduce un device Nokia de care se vorbea la un moment dat. Stephen Elop - CEO Nokia - spunea la un moment dat că au în plan și o tabletă, iar parteneriatul cu Microsoft devine logic în contextul acțiunilor comune din trecut. 

Se știe că Microsoft își fixează o țintă și nu se lasă până nu-i îndeplinită. Au avut câteva pariuri câștigătoare, dar și eșecuri pe măsură. Le-a mers bine cu Windows 7, Xbox 360 și Kinect, serviciile de cloud ce le aduc sume consistente din segmentul firmelor. în lista de eșecuri se găsește tentativa de a lansa o rețea socială : so.cl - deocamdată nu s-a mai auzit nimic de ea, nu a creat un buzz în jurul său, playerele Zune care au fost oprite.

Să vedem cât de bine va mai sta Microsoft sub aspect financiar după lansarea Windows 8, dacă va mai fi cererea de la Windows 7. Acolo este core business-ul lor, momentan.

Oare ce ne pregătește Microsoft pentru 18 iunie 2012?

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

iHunt Black Friday
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×