Nokia intra pe piata mobile web, prin achizitia companiei Novarra

1.605 ori
<b>Nokia intra pe piata mobile web, prin achizitia companiei Novarra</b>Nokia a anuntat recent ca va achizitiona compania Novarra, o firma privata din Chicago care se ocupa cu dezvoltarea unui browser web mobil. Aceasta achizitie implica Nokia in batalia foarte disputata a browserelor mobile. &nbsp; &nbsp; Referindu-se la...

Nokia a anuntat recent ca va achizitiona compania Novarra, o firma privata din Chicago care se ocupa cu dezvoltarea unui browser web mobil. Aceasta achizitie implica Nokia in batalia foarte disputata a browserelor mobile.

Referindu-se la cumpararea Novarra, compania finlandeza declara recent ca browserul produs de firma americana si platforma sa de servicii vor fi utilizate de catre Nokia pentru a oferi experiente Internet imbunatatite pe terminalele sale. Aceasta mutare va avea un efect limitat asupra publicului american si probabil un impact mai mare in Europa.

Trebuie mentionat ca in SUA Nokia se afla pe locul 4 in ce priveste cota de piata la capitolul telefoane mobile, avand doar 9% din piata disponibila. Niklas Savander, vicepresedinte executiv pe sectiunea Servicii la Nokia afirma ca urmatorul miliard de utilizatori Internet se vor conecta la web via mobil, astfel ca experienta de browsing pe terminalele mobile trebuie optimizata si imbunatatita.

Novarra si-a adus deja aportul la succesul platformei Nokia Series 40, prin intermediul tehnologiei furnizate finlandezilor. O achizitie mai importanta pentru finlandezi ar fi fost Opera, desi costurile ar fi fost mult mai ridicate, dar cu un succes garantat si cu ciuda celor de la Apple asigurata.

Browserul web Vision, dezvoltat de Novarra are avantajul ca suporta Adobe Flash, comprima datele, ca si Opera Mini si este mai rapid decat solutiile de browsing de pe platforma Android (cele bazate pe WebKit).

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×