Nokia N9 va suporta aplicații Android! Totul datorită sistemului Alien Dalvik (Video)

Autor:  | Publicat în:  Nokia 3.607 ori
<b>Nokia N9 va suporta aplicații Android! Totul datorită sistemului Alien Dalvik (Video)</b>Dacă Nokia N9 ne-a impresionat ieri pe viu sub formă de prototip, ei bine astăzi suntem și mai impresionați când aflăm că telefonul va rula aplicații Android. Myriad a creat o soluție numită Alien Dalvik, care permite rularea de softuri Android...

Dacă Nokia N9 ne-a impresionat ieri pe viu sub formă de prototip, ei bine astăzi suntem și mai impresionați când aflăm că telefonul va rula aplicații Android. Myriad a creat o soluție numită Alien Dalvik, care permite rularea de softuri Android nemodificate pe terminalele MeeGo.

Performanțele aplicațiilor nu sunt deloc știrbite, iar ele rulează cum ar face-o și pe un model de telefon Android. Alien Dalvik le permite magazinelor de aplicații și dezvoltatorilor să transforme fișierele de instalare .apk pentru aplicații Android în unele compatibile MeeGo. Nu ne surprinde să aflăm despre un astfel de suport, deoarece nu cu mult timp în urmă și Research în Motion a promis că tableta BlackBerry PlayBook va suporta softuri Android.

Alien Dalvik va fi disponibil comercial pe Nokia N9 și alte modele MeeGo în 2011, iar Myriad, creatorul softului este deja în discuții cu producători de automobile care doresc implementarea soluției sale. Printre aceștia se numără nume mari ca BMW, GM, Hyundai, Renault, Delphi și Peugeot-Citroen. Mai multe detalii despre aplicațiile Android pe MeeGo aflați din următorul clip:

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×