Nokia nu va permite operatorilor sa customizeze smartphone-urile Maemo

Autor:  | Publicat în:  Nokia 1.655 ori
<b>Nokia nu va permite operatorilor sa customizeze smartphone-urile Maemo</b>Daca ati fost impresionati de handsetul N900, al celor de la Nokia, aflati ca acest terminal si alte modele asemenea sa, bazate pe platforma Maemo nu vor putea fi customizate de catre operatori. Motivul este unul simplu: finlandezii doresc ca OS-ul lor sa...

Daca ati fost impresionati de handsetul N900, al celor de la Nokia, aflati ca acest terminal si alte modele asemenea sa, bazate pe platforma Maemo nu vor putea fi customizate de catre operatori. Motivul este unul simplu: finlandezii doresc ca OS-ul lor sa ramana pur si original.

Reuters ne informeaza ca Nokia incearca sa reduca nivelul de customizare software impus de operatori de obicei in cazul terminalelor care vin cu propriul OS. Exemplu sunt oferite iPhone OS si Android, putin modificate de operatorii de telefonie, iar Maemo pare a o lua pe acelasi drum, chiar daca asta inseamna mai putine companii de telefonie interesate in legatura cu produsul Nokia.

In aceste conditii, ne mai mira ca Nokia prefera sa vanda telefoane in SUA prin filiala Nokia USA, mai degraba decat prin operatorii locali? Refuzul de a lasa terminalul sa fie customizat de companiile de telefonie poate duce la renuntarea acestora la a mai vinde handsetul. Analistii afirma, in schimb ca bravada Nokia nu va dura mult, asta daca producatorul doreste ca N900 sa aiba succes si un pret decent, scazut de abonamentele operatorilor.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×