Ştiaţi că: Nokia 9210 Communicator a fost primul smartphone cu ecran color, plus primire și trimitere de faxuri

3.052 ori
<b>Ştiaţi că: Nokia 9210 Communicator a fost primul smartphone cu ecran color, plus primire și trimitere de faxuri</b>După ce aţi aflat care e primul telefon care a popularizat ideea de smartphone, e momentul să vedem şi care a fost primul smartphone cu ecran color. Saltul la culori s-a făcut prin intermediul lui Nokia 9210 Communicator, lansat &icirc;n anul 2000....

După ce aţi aflat care e primul telefon care a popularizat ideea de smartphone, e momentul să vedem şi care a fost primul smartphone cu ecran color. Saltul la culori s-a făcut prin intermediul lui Nokia 9210 Communicator, lansat în anul 2000.

Terminalul era al treilea în seria Communicator şi aducea îmbunătăţiri semnificative faţă de modelul Nokia 9110 Communicator. Printre ele se numărau trecerea la platforma Symbian, la procesor ARM şi evident la ecranul color. Handsetul rămâne chiar şi în ziua de azi unul dintre puţinele modele capabile să primească şi să trimită un fax.

La prima vedere telefonul părea doar un feature phone masiv, cu o bază puţin prea mare, dar odată deschis ni se prezenta un mini notebook, dacă putem spune aşa. Tastele erau excelent spaţiate, chiar şi după standardele actuale. Primeam un ecran cu rezoluţie de 640 x 200 pixeli, iar acest model marca o premieră pentru Nokia: primul telefon al companiei cu slot pentru carduri ce extindeau capacitatea de stocare.

La acea vreme era vorba de carduri Multi Media de 16 MB. Când ne gândim că acest terminal afişa 4096 de culori, iar azi avem 16 milioane de culori la dispoziţie... Oare cât de primitiv o să pară în 2035 un Galaxy S6?

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×