Nokia plateste 1.3 milioane de euro statului german, Ford paraseste Germania, vine in Romania

1.349 ori
<b>Nokia plateste 1.3 milioane de euro statului german, Ford paraseste Germania, vine in Romania</b>Dupa ce Nokia anunta oficial ca va "ajuta statul german al Rinului de Nord-Westphalia" sa stimuleze cresterea economica, sa creeze noi joburi si sa creasca investitiile de la Bochum, aflam ca finlandezii vor plati si 1.3 milioane de euro statului german....

Dupa ce Nokia anunta oficial ca va "ajuta statul german al Rinului de Nord-Westphalia" sa stimuleze cresterea economica, sa creeze noi joburi si sa creasca investitiile de la Bochum, aflam ca finlandezii vor plati si 1.3 milioane de euro statului german. Se pare ca suma va rezolva orice disputa asupra cazului Bochum o data pentru totdeauna.

Intre timp, Ford pregateste o mutare stil Bochum, mutand productie de motoare din Koln la Craiova din 2010. Va reamintim ca Automobile Craiova a fost cumparata de catre grupul american in luna martie a acestui an. Inchiderea fabricii germane de motoare va lasa fara joburi aproximativ 1200 de angajati. In cazul inchiderii fabricii de telefoane Nokia de la Bochum, 2300 de germani au ramas fara slujbe, in lunile reci de iarna, in vreme ce statul german a incercat sa obtina despagubiri cat mai mari.

Va reamintim ca producatorul finlandez "donase" deja 20 de milioane de euro pentru "cresterea regiunii Bochum", iar noua suma pare a fi ultima din acest scandal. Revenind la mutarea fabricii Ford, aflam ca unul din motivele sale este eficienta, de vreme ce la Craiova se pot produce 700.000 de motoare pe an.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×