Nokia pregăteşte primele telefoane ieftine cu 5G pentru 2020

833 ori
<b>Nokia pregăteşte primele telefoane ieftine cu 5G pentru 2020</b>Următorul pas în evoluţia telefoanelor mobile este trecerea la suportul 5G ca mainstream. Asta va face automat să apară şi modele mai ieftine cu această dotare. Până acum 5G-ul era rezervat "ediţiilor speciale"

Următorul pas în evoluţia telefoanelor mobile este trecerea la suportul 5G ca mainstream. Asta va face automat să apară şi modele mai ieftine cu această dotare. Până acum 5G-ul era rezervat "ediţiilor speciale", dar şi telefoanelor pliabile spre exemplu, modele cu preţuri de mii de euro. Amintim Huawei Mate 20X, Galaxy S10 5G sau Xiaomi Mi Mix 3 5G. HMD Global e prima companie care se înscrie în cursa telefoanelor 5G ieftine.

HMD a anunţat că din 2020 va începe să lanseze telefoane cu suport 5G şi preţuri accesibile. Informaţia vine dintr-un interviu acordat de Juho Sarvikas, Chief Product Officer la HMD. Dorinţa este ca firma finlandeză să aducă 5G-ul la un public mai larg. În mod ideal Nokia vrea să ne propună un astfel de terminal care să coste pe jumătate cât costă actualele modele 5G. Nokia a pus ca deadline anul 2020 pentru un telefon cu preţ de 500 de dolari, cam aceasta ar fi ideea.

În plus, aflăm şi că HMD colaborează îndeaproape cu Qualcomm pentru a realiza noul telefon şi se află şi în discuţii cu operatori din SUA pentru parteneriate. Un telefon 5G cu preţ mic va ajuta la o adopţie mai rapidă a tehnologiei, dar trebuie şi ca operatorii să se mişte repede cu infrastructura şi să nu îi ajungă din urmă disponibilitatea telefoanelor.

Ştiu că Huawei şi Xiaomi puneau problema într-un mod similar pentru pliabile, afirmând că în 1, maxim 2 ani apar şi pliabilele midrange, cu preţuri de câteva sute de euro. Mă gândesc ce regrete vor resimţi cei care au dat 1000 sau 2000 de euro pe un telefon, doar pentru a fi early adopter…

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×