Nokia prezinta rezultatele financiare pe trimestrul 4 2008

Autor:  | Publicat în:  Nokia 1.200 ori
<b>Nokia prezinta rezultatele financiare pe trimestrul 4 2008</b>Nokia a raportat suma de 12.7 miliarde de euro (net), obtinuta din vanzarile pe ultimul trimestru al anului 2008 si un total de 50.7 miliarde de euro pentru intreg anul trecut. Suma pentrul ultimul trimestru reprezinta o scadere cu 19% fata de aceeasi...

Nokia a raportat suma de 12.7 miliarde de euro (net), obtinuta din vanzarile pe ultimul trimestru al anului 2008 si un total de 50.7 miliarde de euro pentru intreg anul trecut. Suma pentrul ultimul trimestru reprezinta o scadere cu 19% fata de aceeasi perioada a lui 2007.

Vanzarile produselor din segmentul "Terminale si Servicii" au fost de 8.1 miliarde de euro, cu 27% mai putin decat in 2007 si cu 5% mai putin decat in trimestrul precedent. Finalul anului 2008 a reprezentat un moment ideal pentru reorganizarea vanzarilor Nokia, marketing, cercetare si alte activitati, la care au participat 850 de angajati la nivel global.

Reorganizarea a inclus o reducere a personalului centrului de cercetare Nokia si inchiderea birourilor din Turku, Finlanda. Compania finlandeza a anuntat ca va inceta vanzarile de terminale mobile si marketingul in Japonia, dar divizia sa de lux, Vertu isi va continua activitatea in aceasta tara. Nokia a mai anuntat si ca si-a reinnoit licenta asupra patentului detinut in colaborare cu RIM, pentru folosirea tehnologiilor GSM, WCDMA si CDMA2000.

Printre telefoanele anuntate de finlandezi in ultimul trimestru se numara N97, primul smartphone cu touchscreen si tastatura QWERTY produs de Nokia, E63, terminal cu tastatura full QWERTY si functii multimedia si Nokia 1202, un handset entry level cu pretul de 25 de euro.

Sursa: Nokia.com

⚡ Poți obține extra 20 euro pentru accesorii, cumpărând telefonul OnePlus 6T folosind acest link.
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×