Legea "Big Brother" modificata de ANC?

988 ori
<b>Legea "Big Brother" modificata de ANC?</b>Presedintele Autoritatii Nationale pentru Comunicatii (ANC), Liviu Nistoran a afirmat ca legea cu privire la retinerea datelor generate de furnizorii serviciilor de comunicatii trebuie modificata, de vreme ce ea include niste "portite" care pot fi...

Presedintele Autoritatii Nationale pentru Comunicatii (ANC), Liviu Nistoran a afirmat ca legea cu privire la retinerea datelor generate de furnizorii serviciilor de comunicatii trebuie modificata, de vreme ce ea include niste "portite" care pot fi interpretate si pot da nastere la abuzuri.

Este vorba in special de articolul 20 al "Legii Big Brother", care face referire la retinere si prelucrarea datelor generate de operatori. Acest articol prevede ca datele retinute de furnizorii de servicii de comunicatii pot fi fi accesate de catre autoritati, in cazul unor amenintari la securitatea nationala.

Ce inseamna asta mai exact? Ei bine, in loc sa ne fie aflat doar numarul de telefon pe care-l apelam, locul unde ne aflam sau IP-ul, vor fi accesate si continuturile convorbirilor noastre si asta de dragul "securitatii nationale". Liviu Nistoran propune eliminarea articolului 20 printr-o ordonanta de urgenta, urmand ca el sa prezinte aceasta sugestie Guvernului.

Sursa: Mediafax.ro

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×