Nokia taie prețurile smartphone-urilor, atacă Android și terminalele sale accesibile

Autor:  | Publicat în:  Nokia 2.134 ori
<b>Nokia taie prețurile smartphone-urilor, atacă Android și terminalele sale accesibile</b>Nokia are două probleme în acest moment: terminalele Android cu prețuri accesibile și telefoanele ieftine și cu specificații modeste produse pe bandă rulantă în China. E drept că finlandezii au și alte probleme, dar rezolvarea vine pe rând......

Nokia are două probleme în acest moment: terminalele Android cu prețuri accesibile și telefoanele ieftine și cu specificații modeste produse pe bandă rulantă în China. E drept că finlandezii au și alte probleme, dar rezolvarea vine pe rând... Problema rivalilor cu smartphone-uri accesibile pare a-și găsit deja o soluție: prețuri reduse pentru smartphone-urile Nokia.

Surse din interiorul segmentului telecom au informații că Nokia plănuiește să coboare prețurile la un nivel foarte atractiv pentru modelele sale. Strategia aceasta vine pe fondul pierderii tot mai accentuate de cotă de piață a companiei nordice, în favoarea terminalelor cu Android la bord și a lui iPhone.

Finlandezii ar putea raporta pierderi pe trimestrul 2 și 3 al acestui an, iar Reuters citează surse din interior, afirmând că producătorul de telefoane va face reduceri cu până la 15%. Modelele vizate sunt Nokia N8, C7 și E6, fiecare țintind către un segment de public. Vor exista reduceri și pentru alte telefoane Nokia, dar procentul va fi mai mic.

Urmarea acestei scăderi de preț ar putea fi un răspuns din partea Sony Ericsson, Motrola și LG, care ar fi forțate să își regândească strategia și să vină cu oferte și mai atractive. La final, cumpărătorii sunt cei care câștigă prin scăderea prețurilor, dar sperăm ca asta să nu afecteze și calitatea unora dintre produsele realizate de companiile ce se vor război pentru prețuri mai scăzute.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×