Nokia, ziua si demisia: fostul CEO Jorma Ollila va spune "adio" in 2012

Autor:  | Publicat în:  Nokia 1.226 ori
<b>Nokia, ziua si demisia: fostul CEO Jorma Ollila va spune "adio" in 2012</b>E bizar sa aflam ca atatia oficiali de top Nokia parasesc compania fix acum in pragul lui Nokia World 2010... Totusi plecarile continua si dupa ce am aflat ca Olli-Pekka Kallasvuo, CEO Nokia in ultimii 4 ani a fost inlocuit cu o minte luminata de la...

E bizar sa aflam ca atatia oficiali de top Nokia parasesc compania fix acum in pragul lui Nokia World 2010... Totusi plecarile continua si dupa ce am aflat ca Olli-Pekka Kallasvuo, CEO Nokia in ultimii 4 ani a fost inlocuit cu o minte luminata de la Microsoft iar bossul sectiunii smartphone, Anssi Vanjoki va parasi si el compania, iata ca si Jorma Ollila (CEO timp de 13 ani) va urma aceeasi directie.

Ollila este un nume de seama in cadrul Nokia, el fiind CEO-ul companiei timp de 13 ani si predecesorul lui Olli-Pekka Kallasvuo. Practic, Ollila este cel care a transformat Nokia dintr-un producator de electronice si bunuri de consum intr-un gigant al industriei telecom, lansand modele low cost. Daca Ollila a fost inlaturat din postura de CEO de cei care criticau Nokia pentru lipsa functiilor de top precum camere performante si asta in 2005, ultimul CEO a suferit de pe urma lipsei de smartphone-uri inovatoare a brandului finlandez.

Evident, a urmat si plecarea sefului sectiunii Smartphone, Anssi Vanjoki, anuntata ieri. In vreme ce Vanjoki mai are cateva luni de stat la Nokia, Jorma Ollila face parte din consiliul de directori si isi va parasi postul in 2012. Analistii afirma ca aceste schimbari de staff sunt provocate de pierderea de teren pe care Nokia o sufera in fata celor de la Apple, din cauza popularului iPhone.

Va sparge oare azi gheata firma finlandeza cu un produs revolutionar? Aflati raspunsul peste cateva ore, in cadrul Nokia World 2010!

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×